Tenisová pauza opět prodloužena. Bude se hrát bez diváků?

- Filip Lefenda

Středa nebyla pouze ve znamení zrušení Wimbledonu, který se nebude konat poprvé od konce druhé světové války, ale celé travnaté části sezóny. Původní turnajová „stopka“ byla nově prodloužena až do 13. července a ani toto datum nemusí být konečné.

Nabízí se tak otázka, zda by se nemohly turnaje pořádat, vzhledem k bezpečnostním opatřením, bez diváků. Tenisté se ale k zápasům před prázdnými ochozy zatím staví zdrženlivě.

„Hovořil jsem na toto téma s několika hráči,“ přiznal Fabio Fognini. „Feliciano López, Grigor Dimitrov, Stan Wawrinka – všichni jsme byli zajedno. Ani jeden z nás nechce hrát bez diváků,“ vyjádřila se jasně světová jedenáctka z Itálie.

Právě Itálie je v Evropě nejhůře zasaženou zemí. K prvnímu dubnovému dni bylo v zemi evidováno více než 110 tisíc nakažených. Sám Fognini minulý týden sháněl na sociálních sítích ochranné pomůcky pro domovy seniorů. V jednom takovém, který trpí jejich nedostatkem, se nachází jeho babička.

Tenisový kolotoč stojí už téměř měsíc. Někteří hráči již avizovali, že pokud jim tenisové federace nepodají pomocnou ruku, budou muset se sportem skončit. Vzhledem k prodloužení nových opatření je už nyní jisté, že pauza bude minimálně čtyřměsíční, přičemž někteří tenisté už nyní předjímají, že hrát se letos nebude vůbec.