Když je potřeba sázet. V nabídkách kanceláří se vynořily bizarní zápasy

- Michal Hladký

ATP, WTA i ITF pozastavili po celém světě své turnaje, což dosti zúžilo nabídku sázkových kanceláří. Co s tím? Většina z nich našla na tuto otázku odpověď, vypisuje kurzy na zápasy, které lze přinejmenším označit jako pochybné.

Pokud jste fanouškem kurzového sázení, tak vám jistě neuniklo, že v nabídkách sázkových kanceláří se objevuje spousta tenisových zápasů. Jak to, když všechny profesionální soutěže jsou po světě pozastaveny? Jsou, nicméně to neplatí pro ty amatérské. 

Většinou se jedná o státy, ve kterých nejsou státní nařízení proti šíření nákazy COVID-19 příliš razantní, případně nejsou vůbec žádné. Hlavně u zahraničních sázkových kanceláří je nabídka pestrá, nechybí Bělorusko, Rusko či Arménie. A co jsou tyto amatérské turnaje zač? To je pro veřejnost jedna velká neznámá. 

Když se podíváte na stránky ruské soutěže Liga Pro, tak se toho příliš nedozvíte. Jestli je za výhru v takovém turnaji nějaká odměna? Nikde psáno není. Chybí i pravidla, proto se objevují hlasy ze strany veřejnosti, že si hráči vydělávají prodáváním jednotlivých zápasů. Do jisté míry to dává smysl.

S železnou pravidelností se každý rok na veřejnost vynořují skandály o domluvených zápasech, které prodávali TOP světoví hráči. Proč by to nemohl udělat tenista, který hraje tenis jen tak "na žízeň"? 

Že se vám výše popisované soutěže zdají jako naprostý "prales"? Není tomu tak. Pár hráčů, které bychom mohli označit za kvalitní, se v soutěžích najde. Jedním z nich je Torgom Asatryan, Armén, jenž dva roky zpátky reprezentoval svou zemi v Davis Cupu. Proti Lotyšsku neuhrál ani bod, dres s barvami své vlasti mu už ale nikdo nevezme.