Nadal v otevřeném dopise: Vaše děti v akademii jsou v bezpečí

- Jan Vojkůvka

Mladí tenisté, kteří přebývají v tenisové akademii Rafaela Nadala, jsou podle španělského hráče v bezpečí. Sám Nadal v otevřeném dopise ubezpečil rodiče těchto nadějí, že se o jejich ratolesti stará profesionální tým, který dává pozor i na jejich zdravotní stav.

V Nadalově akademii tenisové naděje nejen trénují, ale také žijí. I proto, vzhledem k šíření pandemie koronaviru COVID-19 ve Španělsku, rostou obavy rodičů těchto dětí. Hrající španělská legenda však v otevřeném dopise všechny uklidňuje a dává najevo, že se nemají čeho obávat.

„Jak víte, okolnosti v akademii jsou velmi zvláštní, protože v průběhu roku zde pobývají mladí hráči 42 různých národností,“ napsal Nadal. „Z nejrůznějších rodinných a logistických důvodů zde mnozí z nich zůstali a je naší povinností a zodpovědností, abychom se o ně postarali a ubezpečuji o tom i jejich rodiče.“

„V posledních hodinách jsme byli v kontaktu s Vrchní sportovní radou a regionálním ministerstvem zdravotnictví, abychom přijali vhodná opatření, která jsou v souladu se současným zákonem,“ pokračoval Nadal. „Díky tomu jsme mohli umožnit některým trenérům a podpůrným zaměstnancům, stejně jako úklidovému personálu a všem, kdo se dobrovolně přihlásili, setrvat v akademii, aby se mohli o děti postarat.“

„V sobotu byla akademie uzavřena pro veřejnost, uzavřeny byly rezidence pro dospělé, tělocvična, muzeum i obchod či restaurace. Takže hráči a dobrovolníci, kteří jsou nyní v areálu, jsou jedinými lidmi v akademii,“ ubezpečil Nadal.

„Nikdo z vnějšku nemůže vstoupit, a tak jsme schopni se pokusit vyhnout se jakékoliv možné infekci zvenčí,“ upozornil. „Chtěl bych využít této příležitosti, abych upozornil rodiče, že mohou být v klidu, a že o vaše děti se velmi dobře postará skvělý tým, který věnuje péči o jejich zdraví každou minutu. Vím, že chcete být se svými dětmi a doufáme, že tento okamžik brzy nastane,“ dodal.