Zásadní rozhodnutí pořadatelů Roland Garros! Turnaj byl přeložen

- Jan Havlovic

Organizátoři antukového Roland Garros oznámili v úterý odpoledne zásadní rozhodnutí. Pařížský grandslamový turnaj se v květnu vinou pandemie šířícího se koronaviru neuskuteční a byl přeložen na podzim. Tenisté se utkají o slavnou trofej od 20. září do 4. října. „V této nesmírně těžké situaci jsme učinili obtížné, ale statečné rozhodnutí,“ říká Bernard Giudicelli, prezident Francouzské tenisové federace.

Organizátoři Roland Garros se uchýlili v následujícímu rozhodnutí vzhledem k pandemii šířícího se koronaviru, který sužuje Evropu. Nákaza propukla ve velkém i ve Francii. Pařížský grandslam se z tohoto důvodu neuskuteční v tradičním květnovém termínu. 

Francouzská tenisová federace rozhodla o přeložení na podzimní termín. Hlavní soutěž tohoto antukového turnaje proběhne od 20. září do 4. října, tenisté se tak sjedou do francouzské metropole hned po US Open.

„V této nesmírně těžké situaci jsme učinili obtížné, ale statečné rozhodnutí. Jednáme zodpovědně a musíme společně spolupracovat, abychom zajistili zdraví a bezpečnost každého na této planetě,“ říká Bernard Giudicelli, prezident Francouzské tenisové federace.

Na pandemii koronaviru zareagovala i WTA, která zrušila veškeré turnaje do 2. května. O osudu zbytku antukové sezony (konkrétně se jedná o turnaje WTA v Madridu, Římě, Štrasburku a Rabatu, pozn. red.) bude rozhodnuto v následujících dnech.