Rozhodnuto! Ženský turnaj J&T Banka Prague Open se letos hrát nebude

- Filip Lefenda

Organizátoři ženského podniku J&T Banka Prague Open byli vinou pandemie šířícího se koronaviru nuceni sáhnout k tvrdému kroku. Letošní ročník antukového turnaje kategorie WTA International se v hlavním městě neuskuteční.

Zrušení letošního ročníku, jenž se měl konat ve dnech 25. dubna až 2. května, ohlásili pořadatelé na webu turnaje úderem čtrnácté hodiny. 

„Potvrdilo se to, co bylo téměř jasné již minulý týden. Bohužel, situace v Česku a na celém světě je nyní taková, že je nemyslitelné organizovat v Praze ve Stromovce akci, na které se naráz sejdou tisíce diváků a kam se sletí hráčky a jejich týmy z tolika míst na zeměkouli,“ uvedl Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která měla být organizátorem turnaje.

„Po krizové poradě a zvážení všech okolností jsme v tomto duchu informovali dopisem WTA i největší partnery a sponzory akce,“ dodal Černošek.

Zrušení akce je ranou nejen pro fanoušky, mezi kterými se těší podnik velké oblibě, ale i české hráčky, kterým se na něm tradičně daří. Karolína Muchová loni v Praze došla až do finále, před dvěma lety ve dvouhře vyhrála Petra Kvitová. Čtyřhru tehdy ovládla česko-americká dvojice Květa Peschkeová, Nicole Melicharová. V sezóně 2017 byla výhru od titulu ve dvouhře Kristýna Plíšková, ve finále čtyřhry Květa Peschkeová s Němkou Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou přehrály debl Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková.

Zrušením turnaje v Praze byla sezóna na okruhu WTA oficiálně přerušena až do 2. května. Zrušeny totiž byly i podniky v Istanbulu a Stuttgartu. O tom, zda se vůbec bude konat letošní antuková část sezóny, se bude rozhodovat na konci dubna.