Nové termíny? Naděje fanoušků zůstávají, ne však v Monaku

- Jan Vojkůvka

Rušení turnajů, které od čtvrtka probíhá, se týká mnoha podniků. Někde sice pořadatelé hledají způsoby, jak své turnaje odehrát alespoň v náhradním termínu, ale neplatí to všude. S jasným stanoviskem přišel Masters v Monte Carlu, kde se bude hrát až příští rok.

Spekulace o tom, že by se některé turnaje mohly odehrát později, vznikly poté, co tuto možnost nadhodil turnajový ředitel v Indian Wells Tommy Haas.

Ten připustil, že se snaží hledat se svými spolupracovníky v nabitém kalendáři volný termín, kdy by se společný podnik ATP a WTA mohl konat. Bylo to však ještě předtím, než ATP a ITF plošně zrušila kvůli pandemii koronaviru turnaje pro následujících šest týdnů.

To se dotýká i antukového turnaje v Monaku. Prestižní podnik v Monte Carlu se odmítá pouštět do hledání náhradního termínu a svůj letošní ročník jako jeden z mála definitivně zrušil bez náhrady.

„Vedení Rolex Monte-Carlo Masters s lítostí oznamuje, že turnaj je letos definitivně zrušen,“ vydali pořadatelé oficiální oznámení.

„Vzhledem k zákazu shromažďování více než tisíce lidí, což je teprve jedno z prvních opatření, a rozhodnutí ATP přerušit sezonu na šest týdnů, nám nezbývá nic jiného, než turnaj zrušit, abychom zajistili bezpečnost hráčů, diváků a personálu,“ sdělili pořadatelé s tím, že divákům, kteří si zakoupili vstupenky na turnaj, budou vracet peníze. Zda nabídnou možnost přenosu vstupenek pro příští ročník, který se bude hrát v dubnu 2021, zveřejněno nebylo.

Turnaje ATP se nebudou hrát až do 20. dubna. Toto datum ovšem nemusí být konečné. Informace o tom, zda se některým turnajům podaří pořádat své události v náhradních termínech, zatím nejsou potvrzeny ani vyvráceny.