I vaše hlasy pomohly! Strýcová vyhrála anketu WTA

- Jan Vojkůvka

Dominance na kurtu i v přízni diváků. Barbora Strýcová spolu se Su-wej Sie ovládly anketu pro nejlepší deblový pár měsíce února. O jejím prvenství rozhodly i vaše hlasy, které jste česko-tchajwanskému páru poslali.

Strýcová se Sie prožívají fantastickou sezonu. Vyhrály 17 z 18 zápasů a v únoru byly dokonce neporažené. Během nejkratšího měsíce v roce vyhrály všech osm zápasů a ovládly prestižní turnaje v Dubaji a Dauhá.

Česko-tchajwanský pár se stal teprve druhou dvojicí v historii, kterému se povedlo vyhrát tyto dva turnaje během jednoho roku. V roce 2012 se to povedlo Liezel Huberové a Lise Raymondové.

V anketě o nejlepší pár února porazily Strýcová se Sie japonskou dvojici Enu Šibaharaovou a Šuko Aojamaovou, jež vyhrály turnaj v Petrohradu, ale v Dubaji a Dauhá vypadly už v prvních kolech.

Strýcová figuruje v žebříčku čtyřhry pouhých 90 bodů za svou parťačkou Sie. Pokud budou nadále hrát spolu na stejných turnajích, jejich body se vyrovnají a mají šanci být společnými světovými jedničkami.