Češi vyrazili do Bratislavy. Jeden z nejrozháranějších odjezdů, smál se Navrátil

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

Český daviscupový tým vyrazil v neděli do Bratislavy, kde příští víkend odehraje kvalifikační souboj ve federálním derby proti Slovensku. K Lukáši Rosolovi, jenž vyrazil už z Prahy, se postupně připojí další členové týmu.

„Vinou toho, jak jsou kluci všude možné po turnajích po světě, je to jeden z nejrozháranějších odjezdů, co pamatuju,“ řekl kapitán Jaroslav Navrátil. Několik hráčů tak dorazí po vlastní ose.

Jako první vyrazila do Bratislavy ze Sparty skupinka vedená Lukášem Rosolem, nejzkušenějším daviscupovým reprezentantem a aktuální týmovou dvojkou.

„Na Davis Cup se hrozně těším. Jsem zvědavý, jaká tam bude atmosféra. Jedeme se poprat o náš cíl, kterým je účast v Madridu,“ řekl Lukáš Rosol. Připomněl tím, že se v kvalifikačním utkání hraje o postup na závěrečný daviscupový turnaj, na němž bude hrát celkem 18 týmů.

Další část výpravy vyčkává na příjezd pražské skupiny v Prostějově. Zde se připojí Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář a kapitán Jaroslav Navrátil.

Původně měli jet ze Sparty i Jiří Veselý a Jonáš Forejtek. Ale vzhledem k tomu, že postoupili do závěrečných fází turnajů, ještě nedorazili do Česka.

Veselý zatím nepřistál v Praze, kde na něj čeká auto, kterým hned vyrazí za týmem do Bratislavy a bude tam večer. Forejtek po vítězství ve finále deblu v Turecku přiletí do Vídně, odkud si ho tým stáhne.

Na Spartu přišel tým vyprovodit prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, který popřál Lukášovi Rosolovi hodně štěstí, spojil se s kapitánem týmu a popřál mu šťastnou cestu.

Kaderka dorazí později i do Bratislavy: „Je samozřejmé, že když odjíždí naše reprezentace na zápas a mám možnost přijít, tak dorazím. Přišel jsem všechny pozdravit a popřát jim šťastnou cestu. Těším se na tradiční týmovou večeři v Bratislavě, kam vždy jako prezident svazu zvu celý tým.“

Český tým nebude během duelu se Slováky čelit bývalému členovi elitní třicítky Martinu Kližanovi. Jeho absenci způsobila zlomenina ruky, kterou v sobotu potvrdil kapitán slovenského týmu Dominik Hrbatý.

„Je to zpráva, která na jednu stranu mrzí, protože když je tým oslabený vinou zranění, tak je to vždy smutné. Slovenský tým bude určitě slabší, začneme se v návaznosti na to bavit o variantách a nasazení hráčů do zápasů,“ řekl k situaci kapitán Navrátil.