Rána pro Slovensko. Před Davis Cupem přišlo o Kližana

- Jan Vojkůvka

Čeští tenisté budou mít v Bratislavě během kvalifikačního zápasu se Slovenskem o něco snažší pozici. Do federálního derby nenastoupí Martin Kližan, jenž utrpěl zlomeninu ruky a musí si od tenisu nedobrovolně odpočinout.

Slovenští tenisté budou v domácím utkání Davis Cupu bez zkušeného reprezentanta usilovat proti Čechům o postup na finálový turnaj do Madridu. Právě Kližan měl být esem v rukávu kapitána Dominika Hrbatého, který zranění slovenského hráče potvrdil.

„Kližan hrát nebude a nahradí ho deblista Igor Zelenay. Právě čtyřhra může být v tomto zápase rozhodující,“ řekl pro Rádio Slovensko Hrbatý.

Kližan, jenž je bývalým členem elitní světové třicítky, neprožil ideální minulou sezonu, kvůli čemuž se propadl až do druhé světové stovky. Tento týden se představil na turnaji ATP v Santiagu, kde prošel hladce kvalifikací, ale v prvním kole padl v souboji s Federicem Delbonisem.

Kvůli zlomenině ruky může zapomenout nejen na Davis Cup, jenž se hraje 6. a 7. března v Bratislavě, ale na nějaký čas i na turnaje na okruhu ATP či Challenger Tour. Slovensko do souboje s českým týmem vyrukuje v sestavě Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblovými specialisty Filipem Poláškem a Igorem Zelenayem.

Český tým se pod vedením Jaroslava Navrátila představí ve složení Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Jonáš Forejtek a Vít Kopřiva.