Slovensko nominovalo na Davis Cup. Hrbatý odtajnil kvarteto tenistů

- Radek Štohl

Dominik Hrbatý nominoval na březnový Davis Cup proti České republice. Na slovenské straně se představí čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a Filip Polášek, pátý hráč bude ještě dodatečně doplněný. Střetnutí se odehraje v AXA aréně od 6. do 7. března.

V nominaci Slovenska podle očekávání nechybí nejlepší singlista našich sousedů Andrej Martin (95. místo žebříčku dvouhry), stejně jako jeho dva nejbližší následovníci Norbert Gombos (103.) a Josef Kovalík (120.). Čtvrtým do party je nejlepší slovenský deblista Filip Polášek, který i zásluhou finále z Adelaide a semifinále Australian Open pobývá na sedmém místě čtyřhry.

Kvalitu slovenského týmu potvrzují také další letošní výsledky. Martin na challengeru v Punta del Este postoupil do semifinále, ve stejné fázi turnaje se ocitl také na podniku ATP v Cordobě, kde nestačil na ve formě hrajícího Christina Garina (18.).

Gombos letos uhrál čtvrtfinále ATP v Montpellier, na Australian Open a v Marseille úspěšně absolvoval kvalifikaci. První kolo Melbourne si zahrál také Kovalík, který na úvodní grandslam prošel jako lucky loser. Po úspěšném kvalifikačním zápolení ho v osmifinále Buenos Aires zastavil Pedro Sousa po dvou tiebreacích.

O pátém dodatečně nominovaném se pravděpodobně rozhodne mezi zkušenými Martinem Kližanem, kterého v poslední době trápily zdravotní problémy, a Igorem Zelenayem. Slovenský tým by podle nejnovějších informací měl zahájit přípravu na daviscupový duel již tento čtvrtek.