ITF v Říčanech: Kolodziejová slaví postup do finále, Čechová neuspěla

- Daniel Kubelka

Karolína Čechová svou úspěšnou pouť turnajem v Říčanech z kvalifikace až do finále nedotáhla. V dnešním souboji o postup do utkání o titul nestačila na Němku Katharinu Gerlachovou a padla dvakrát 1:6. Ve druhém semifinálovém zápase pak Miriam Kolodziejová přehrála Barboru Miklovou ve třech setech.

Český souboj ovládla Kolodziejová

Miriam Kolodziejová si potřetí za poslední měsíc zahraje o titul na turnaji kategorie ITF. Rozhodlo o tom vítězství devatenáctileté tenistky v semifinále říčanského podniku, ve kterém přehrála krajanku Barboru Miklovou ve třech setech, 6:4, 4:6 a 6:1.

Kolodziejová vstoupila do semifinále výborně a rychle vedla 4:0, jenže rychlý konec úvodní sady se nekonal. Miklová od stavu 1:5 umazala dva brejky své soupeřky, místo vyrovnání na 5:5 však přišla o servis potřetí a úvodní sadu prohrála výsledkem 4:6.

Druhá sada nabídla vývoj vpravdě opačný. Miklová sebrala ve třetím a pátém gemu o rok starší soupeřce podání, za stavu 5:1 ale Kolodziejová uhrála tři hry v řadě a dotáhla se na rozdíl jediného gemu. Miklová však nakonec přeci jen sadu dopodávala do úspěšného konce a po výhře 6:4 srovnala stav utkání na 1:1 na sety.

Kdo čekal drama v posledním setu, ten musel být jeho vývojem velice zklamán. Vyrovnané skóre totiž vydrželo jen v samém začátku, od stavu 1:1 totiž už bodovala jen Kolodziejová a po výhře ve třech setech si znovu po dvu týdnech zahraje ve finále.

Čechové proti Gerlachové neuspěla

Česká tenistka nevstoupila do sobotního semifinále vůbec dobře, když prohrála úvodní tři hry. Ve čtvrtém gemu sice snížila na 1:3, to však bylo z její strany vše a Gerlachová nakonec uzmula první set po výsledku 6:1.

Také start druhého setu Čechové nevyšel. Brejky v první a třetí hře a jejich následné potvrzení poslalo německou hráčku do vedení 4:0. Češka v páté hře alespoň odvrátila hrozbu "kanára", na jejím vyřazení z turnaje těsně před finálovými branami to ale nic nezměnilo.

Debl jednoznačnou záležitostí Novotné s Tomanovou

Nikola Novotná s Nikolou Tomanovou vyhrály čtyřhru na turnaji ITF v Říčanech. Ve finále proti další české dvojici <b>Aneta Kladivová, Sonja Křtěnová</b> ztratily jediný gem a vyhrály po výsledku 6:1 a 6:0.

Penta Trading Říčany Open 2016 (ženy, antuka, 10 000 USD)

Semifinále dvouhry

KAROLÍNA ČECHOVÁ (-) - Katharina Gerlachová (GER, 697.)  1:6, 1:6
BARBORA MIKLOVÁ (841.) - MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (727.)  4.6, 6:4, 1:6

Finále čtyřhry

KLADIVOVÁ, KŘTĚNOVÁ - NOVOTNÁ, TOMANOVÁ  1:6, 0:6