Úchvatné a lidské! Kvitová a spol. vybrali přes 75 milionů korun

- Radek Štohl

Exhibice Rally4Relief splnila účel. Pobavila, nabídla velké hvězdy a především vybrala fantastickou částku 4 826 014 australských dolarů, tedy v přepočtu více než 75 milionů korun. Peníze z akce půjdou na pomoc obětem katastrofických požárů, které v posledních týdnech ohromily Austrálii.

Současné hvězdy světového tenisu se sešly necelý týden před zahájením Australian Open, aby pomohly na dobrou věc. I když Austrálie v poslední době nezažila příliš radostné chvíle, tak právě exhibice Rally4Relief poskytla velkou zábavu. 

Oficiálně byly k vidění dva výběry. Ten první hrál pod Serenou Williamsovou, na druhé straně kurtu stáli tenisté okolo Caroline Wozniacké. Nejen hráčka končící kariéru byla z pořádání středečního programu nadšena. „Znamená to pro mě hodně. Jsem šťastná, že jste přišli. Jediné, co můžeme udělat, je být tady a získat velkou finanční částku," zareagovala dánská tenistka na samém začátku.

Následně již začalo samotné představování týmů. Na straně Sereny Williamsové byli Novak Djokovič, Rafael Nadal či Petra Kvitová. V týmu Caroline Wozniacké si zahráli Alexander Zverev, Naomi Ósakaová nebo Stefanos Tsitsipas.

Hned na úvod měli diváci příležitost sledovat oba výběry, jak se jim daří mířit na velké reklamní nápisy "A" a O" (Australian Open). Vždy při tom měli jednoho člena týmu, který jim ze druhé poloviny kurtu rozehrával přímo k raketě.

Během dvou a půl hodinového programu byly ovšem největším lákadlem samotné zápasy. Djokovič se spojil s Williamsovou proti Tsitsipasovi s Wozniackou, hned po nich se ukázala Kvitová s Nadalem proti Zverevovi a Ósakaové. Česká tenistka si ale také vyzkoušela, jaké to je hrát po boku legendární Sereny Williamsové. Jejich soupeři byla Caroline Wozniacká a Coco Gauffová.

Třešničkou na dortu první části programu byla krátká čtyřhra mezi páry Djokovič, Nadal – Zverev, Tsitsipas. Zkušení hráči své mladší kolegy rozhodně nešetřili. „Dívej, říkají si NextGen. Jak jsou pomalí," reagoval Djokovič na protihráče, kteří se při změně stran trousili na druhou polovinu. „Dívejte chlapci. Dohromady nám je přes šedesát," narážel Srb na dvaadvacetiletý rozdíl mezi oběma páry.

Druhá část programu duel hraný mezi Nickem Kyrgiosem a Rogerem Federerem. Utkání dospělo až do tiebreaku, ve kterém si vítězství připsal Federer. V posledních dnech však nezapadl ani jeho mladší soupeř. Spíše naopak.

Právě Kyrgios byl jednou z osob, která se v tenisovém prostředí zařídila o větší podvědomí a finance pro postižené australské oblasti. Za své každé eso tamějších turnajů přispěje 200 australskými dolary (3 000 korunami).

K tomu se během středečního dne přidal velký finanční obnos. Zásluhou prodaných lístků na Rally4Relief či přispívajících osob z celého světa se vybralo přes 75 milionů českých korun. A tato částka ještě zdaleka nekončí.

Už jste také přispěli?