ATP Cup: Neuvěřitelná minela! Jamie Murray svým selháním vzal Británii postup

- Michal Hladký

Hrál se třetí set čtyřhry v zápase Velká Británie — Austrálie, evropský výběr měl k dispozici mečbol a Jamie Murray na raketě jasný úder, jenže... V následujícím okamžiku se stalo něco těžko uvěřitelného, přišel comeback Australanů a bujaré domácí oslavy.

Joe Salisbury a Jamie Murray reprezentovali britské barvy v rozhodující čtyřhře utkání Velká Británie — Austrálie. Proti dvojici Nick Kyrgios / Alex de Minaur uhráli první set 6:3, aby pak stejným způsobem prohráli sadu druhou. Rozhodnout musel supertiebreak, jenž nabídl nesmírně napínavou bitvu. A pak to přišlo. Britové měli za stavu 11:10 k dispozici mečbol, Jamie Murray se dostal na síť, kde si mohl vybrat, kam míček pošle a hru ukončí. Jenže z bekhendu se mu nezadařilo trefit kurt, čemuž nemohl uvěřit nikdo, kdo zápas v Sydney sledoval. 

„Míček jsem poslal do autu z místa těsně nad sítí, naprosto neuvěřitelné," okomentoval celou situaci na pozápasové konferenci Jamie Murray a nepředstíral své zklamání. Divit se mu nelze, Australané tohoto zaváhání využili a rozhodující set ovládli v poměru 18:16. 

Známý bouřlivák Nick Kyrgios uvedl, že toto vítězství považuje za jedno z největších ve své kariéře. A nadřel se na něj pořádně, vždyť před čtyřhrou sehrál ještě zápas proti Cameronu Norriemu, ve kterém zvítězil dvakrát 6:2. „Bylo to něco neskutečného. Nicméně adrenalin dal mému tělu zabrat, jsem dost unavený," nechal se slyšet devětadvacátý tenista žebříčku ATP. 

S kým se Austrálie utká v bitvě o finále se dozvíme už v pátek dopoledne, kdy proti sobě nastoupí Belgie a Španělsko. 

Video z inkriminovaného momentu můžete zhlédnout zde: