Dominový efekt! Kyrgiosovo volání o pomoc vyslyšeli krajané i ATP Cup

- Jan Vojkůvka

Začalo to žádostí Nicka Kyrgiose o uspořádání exhibice, při které se vyberou peníze pro oběti požárů, které nejvíce zasáhly jihovýchod Austrálie. Australský rebel následně zveřejnil rozhodnutí, že zároveň věnuje 200 dolarů za každé eso, které během turnajů ve své domovině nastřílí. A spustil tím dominový efekt, při kterém se k němu přidali mnozí další.

Bývalý 13. hráč světa ukázal, že má srdce na pravém místě. Ačkoliv australská tenisová federace vyslyšela jeho volání po pomoci krajanům zasaženým požáry, ani to jednomu z nejtalentovanějších hráčů nestačilo.

Rozjel totiž další akci. „Za každé eso, které toto léto trefím, věnuji 200 dolarů těm, kteří byli zasaženi požáry,“ napsal na svůj Twitter. Léto v Austrálii panuje právě nyní a jeho akce bude trvat po celý leden až do konce Australian Open.

Toho se okamžitě chytili jeho krajané a kolegové z tenisové branže. Alex de Minaur dokonce přislíbil 250 dolarů za každé eso, přičemž zavtipkoval, že tolik es jako Kyrgios rozhodně nenastřílí. Se 100 dolary za jedno eso přispěchal John Millman. Stejnou částkou přispěje rovněž deblista John Peers a Samantha Stosurová dokonce za každý nechytatelný servis věnuje 200 dolarů.

Ještě s výraznější pomocí následně přispěchali pořadatelé ATP Cupu, kteří se rozhodli za každé eso, které na turnaji padne, věnovat obětem požárů 100 dolarů. Podle vlastních odhadů by tak měli pomoci částkou 150 tisíc dolarů.