ATP

Pomozme obětem požárů, vyzval starostlivý Kyrgios. Dočkal se odpovědi

- Marek Bartošík

Nick Kyrgios má jak známo dvě tváře. Australan se na mnoha turnajích projevuje jako rebel či nevybíravý kritik soupeřů. Kromě toho ale umí brát věci vážně, je aktivní například v charitativních projektech. Nyní s ohledem na děsivé požáry v Austrálii navrhl uspořádání exhibice pro postižené.

Australanu Nicku Kyrgiosovi není osud ostatních lidí lhostejný, což znovu potvrzuje i v těchto dnech. Tenista z Canberry na svém twitterovém účtu představil návrh, jak pomoci obětem silných požárů, které nejvíce zasáhly jihovýchod Austrálie.

„Určitě můžeme před Australian Open udělat exhibici, abychom získali peníze na pomoc obětem,“ napsal čtyřiadvacetiletý Kyrgios, jenž k organizaci akce vyzval Australský tenisový svaz.

Adresát zprávy vzápětí vyslal nadějnou odpověď. „Zůstaň naladěn pro brzké oznámení, Nicku. Je skvělé mít tvou podporu,“ napsali správci účtu Tennis Australia. Podobně se vyjádřil i předseda svazu Craig Tiley.

Kyrgios si za svůj nápad vysloužil od fanoušků smršť kladných reakcí. Jeho příspěvek získal více než 10 tisíc lajků, přes 1500 retweetů (sdílení) a stovky komentářů.

Rozsáhlé požáry, které sužují především jihovýchod Austrálie, si od Vánoc vyžádaly devět lidských životů, dalších čtyři lidé jsou pohřešováni. Oheň zničil stovky domovů, kouř z něj je viditelný dokonce až na více než 2000 kilometrů vzdáleném Novém Zélandu.