WTA

Bouzková s posilou: Od extrémního vedra až do extrémní zimy

- Radek Štohl

Hodlá se posunout ještě výše. Marie Bouzková po skvělém ročníku 2019, ve kterém se mimo jiné dostala do semifinále prestižního turnaje v Torontu, již usilovně myslí na následující sezónu. Do ní vstupuje také s novým kondičním trenérem Mariano Hontecillasem. „Pracujeme na zesílení, ale také zůstáváme u výbušnosti. Na to jsme se soustředili nejvíce," prohlásila česká tenistka v rozhovoru pro WTA.

Sezóna 2019 nebyla jen o famózní jízdě Torontem. Jednadvacetiletá hráčka se jako lucky loser poprvé objevila v hlavní soutěži French Open a Wimbledonu, kde druhým kolem uhrála svůj kariérní úspěch na grandslamu. K přiblížení se k TOP 50 a současné sedmapadesáté pozici si také vypomohla titulem z nižší kategorie v Nur-Sultanu. K tomu, aby své výsledky ještě vylepšila, zvolila přípravu na slunné Floridě a v Pyrenejích.

„Strávila jsem týden na horách, abych změnila prostředí a zažila všechny podmínky: od extrémního vedra do extrémní zimy. Loni to vyšlo skvěle, takže jsem se tak rozhodla i pro nadcházející rok. Je skvělé zažít všechny tyto těžké tréninky," nechala se Bouzková slyšet pro wta.com.

K dalšímu posunu by české hráčce měl vypomoci Mariano Hontecillas. Kondiční trenér se připojil k dvojici Cristian Requeni, Milan Bouzek. (otec, pozn. red.) „Pracujeme na zesílení, ale také zůstáváme u výbušnosti. Myslím, že na tohle jsme se soustředili nejvíce, stejně jako na vytrvalost. Bylo tam od všeho trochu," pokračovala česká naděje. 

Do nového ročníku vstoupí Bouzková v Brisbane, kde se v sezóně 2019 úspěšně kvalifikovala do hlavní soutěže. Na přelomu Silvestra a Nového roku v ní poté vyřadila grandslamovou šampionku z US Open 2011 Samanthu Stosurovou. 

„Předsezónní přípravu jsem se snažila sestavit podobně jako v uplynulém ročníku. Vycházelo to dobře, jelikož jsem byla připravena na turnaje v Austrálii. Chtěla jsem prorazit do TOP 100, ale takové cíle jsem si nedávala. Doufám, že se to vše podaří přenést do další sezóny," dodala vítězka juniorského US Open 2014.