VIDEO: Inspirace Forejtkem? Američan Eubanks vyzkoušel netradiční tenisové náčiní

- Marek Bartošík

Prosadit se v obrovské konkurenci profesionálního tenisu je těžká věc. Jednou z možností, jak svému osudu pomoci, je zkusit netradiční tréninkové metody, třeba vyměnit tenisovou raketu za vařečku.

Christopher Eubanks v tréninku zahrává nepříliš rychlý servis a posléze posílá míček forhendem do odkryté části dvorce. Na první pohled nic mimořádného. Zbývá ovšem dodat nejdůležitější část příběhu – vytáhlý třiadvacetiletý Američan v krátké výměně použil jako tenisové náčiní speciálně upravenou vařečku!

Není divu, že Eubanksovi vysekl poklonu i novinář z New York Times Ben Rothenberg, který svého krajana pochválil za obtížný inside-out forhend.

Tenista z Atlanty, jemuž patří v žebříčku 228. místo, dost možná získal inspiraci od Jonáše Forejtka. Ten speciální tenisovou pomůcku, vybavenou nezbytnou rukojetí, používal pod vedením trenéra Jiřího Bartoše.

Eubanks, jenž se letos v dubnu objevil v top 150 světového pořadí, by se jistě nezlobil, kdyby mu vařečka přinesla podobné úspěchy, jakých začíná dosahovat osmnáctiletý český reprezentant.