FOTO: Do Jablonce zavítala také Koukalová! Nechyběly mladé Češky

- redakce

Uplynulý týden se odehrál poslední letošní turnaj v České republice. V Jablonci nad Nisou se konal ženský turnaj nižší kategorie, kde se s podporou Markéty Vondroušové do finále dvouhry dostala Miriam Kolodziejová. O den dříve se z trofeje ve čtyřhře radovala Nikola Tomanová. Na český podnik však nezavítaly jen tenistky, ale také například stříbrná medailistka z olympijských her v biatlonu Gabriela Koukalová.

Z pohledu domácího turnaje se jednalo o úspěšný týden. Ve čtvrtfinále dvouhry se objevilo hned pět českých tenistek, přičemž Miriam Kolodziejová postoupila až do finále, ve kterém nestačila na Elenu Malyginovou 4:6, 5:7

Rovněž ve čtyřhře se Češkám dařilo. Do semifinále jich postoupilo pět. Mezi nimi se ocitly také Kateřina Mandelíková (16 let) a Kristýna Tomajková (14 let), mladé hráčky prohrály s finalistkami Kajuruovou, Malyginovou v závěrečném super tiebreaku.

Trofej z deblu nakonec urvaly Nikola Tomanová se Slovenkou Janou Jablonovskou. Během turnaje hned třikrát musely jít přes super tiebreak, při své první společné účasti však nenašly přemožitelky.

Na turnaj se přišla podívat také olympijská medailistka z biatlonu Gabriela Koukalová. Nejen na její fotografii s Lenkou Munzarovou a Petrou Sedláčkovou se můžete podívat ve fotogalerii.


Galerie