Davis Cup: Srbsko s Djokovičem končí ve čtvrtfinále

- Redakce

Poté, co se už ve čtvrtek radovali z postupu do semifinále Kanaďané, jsou v pátek na programu zbylá čtvrtfinále. V nich se nejprve rozhodlo o tom, kdo si zahraje s Kanadou o finále. Bitvu mezi Srbskem a Ruskem musela rozhodnout až závěrečná čtyřhra, v níž měli Djokovič s Troickim tři mečboly, ale nakonec s Rusy padli.. V rámci večerní části poté změří síly Velká Británie s Německem a Argentina s domácím Španělskem. Článek průběžně aktualizujeme.

Srbsko – Rusko 1:2

Rubljov přejel Krajinoviče, Rusko slaví první bod
Tenisté Ruska měli na Davisově poháru v Madridu našlápnuto do semifinále už po prvním utkání. Andrej Rubljov (23.) neměl v úvodní dvouhře slitování s Filipem Krajinovičem (40.). Srbskému protivníkovi dopřál třiadvacetiletý Rus jen tři uhrané gemy, nasázel mu 13 es a po jednoznačném triumfu 6:1 a 6:2 přidal na konto svého týmu za 53 minut první bod.

Djokovič srovnal, rozhodne čtyřhra
Novak Djokovič (2.) si na Davisově poháru dle předpokladů poradil s Karenem Chačanovem (17.) a srovnal stav čtvrtfinálové série mezi Srbskem a Ruskem na 1:1. Světová dvojka neztratila za celé utkání ani jednou servis, zatímco sama loupila na příjmu hned třikrát, a poslala vítězstvím dvakrát 6:3 bitvu do rozhodující čtyřhry.

Srbové končí ve čtvrtfinále! Nezachránil je ani Djokovič
Za stavu 1:1 musela rozhodnout čtyřhra, do níž nakonec vedle Viktora Troickiho naskočil Djokovič, který měl za sebou úspěšnou dvouhru. Ani toto spojení však nakonec Srbsko v soutěži neudrželo. Z vítězství 6:4, 4:6, 7:6(8) se radovali Rusové Chačanov s Rubljovem, kteří odvrátili tři mečboly a vyřadili Srby z Davis Cupu.

Velká Británie – Německo 2:0

Edmund vybojoval první bod pro Briy
Britové vstoupili do čtvrtfinále Davis Cupu vítězstvím. Kyle Edmund zvládl úvodní dvouhru v souboji proti Německu, když porazil Philippa Kohlschreibera 6:3, 7:5.

Postup potvrdil Evans
Po vítězství Kyla Edmunda se na kurt vydal Daniel Evans, který potvrdil britský postup do semifinále. V duelu s Janem-Lennardem Struffem, který se hrál 144 minut, zvítězil 7:6(6), 3:6, 7:6(2). Za stavu 2:0 se už neuskutečnila závěrečná čtyřhra.

Argentina – Španělsko

Španělé prohrávají 0:1, Pella zvládl třísetovou bitvu
Večerní program proti sobě svedl také Argentinu se Španělskem. V úvodní dvouhře se ovšem cesta domácích do semifinále začala komplikovat. Pablo Carreno-Busta prohrál po téměř tříhodinové bitvě 7:6(3), 6:7(4) a 1:6. Španělé ve druhé dvouhře vsadili na světovou jedničku Rafaela Nadala.

Tomu se v souboji s Diegem Schwartzmanem povedlo svého soupeře deklasovat 6:1, 6:2 a vynutit si rozhodující čtyřhru, do níž také nastoupil po boku Marca Granollerse proti Maximu Gonzalezovi a Leonardu Mayerovi.

Dopolední/odpolední program (10:30)
Srbsko – Rusko 1:2
Filip Krajinovič (40.) – Andrej Rubljov (23.) 1:6, 2:6
Novak Djokovič (2.) – Karen Chačanov (17.) 6:3, 6:3
Djokovič, Troicki – Chačanov, Rubljov 4:6, 6:4, 6:7(8)

Večerní program (17:30)
Argentina – Španělsko 1:2
Guido Pella – Pablo Carreno-Busta 6:7(3), 7:6(4), 6:1
Diego Schwartzman – Rafael Nadal 1:6, 2:6
Gonzalez, Mayer – Granollers, Nadal 4:6, 6:4, 3:6

Velká Británie – Německo 2:0
Kyle Edmund – Philipp Kohlschreiber 6:3, 7:5
Daniel Evans – Jan-Lennard Struff 7:6(6), 3:6, 7:6(3)