Jastremská v honbě za úspěchy. Najala hvězdného kouče

- Jan Vojkůvka

Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská oznámila přes sociální sítě, že v sezoně 2020 bude spolupracovat s hvězdným trenérem Saschou Bajinem. Světová dvaadvacítka angažovala Bajina poté, co německý trenér kontroverzně ukončil spolupráci s Kristinou Mladenovicovou.

„Jsem neskutečně šťastná, a velmi se těším na začátek naší spolupráce,“ napsala Jastremská na sociálních sítích k angažování Bajina do svého týmu. „Věřím, že mi pomůže dosáhnout ambicí, které mám. Nemohu se dočkat, až začne naše předsezónní příprava a věřím, že vše bude fungovat.“

Jastremská, jež v uplynulé sezoně vyhrála dva tituly a rok zakončila na 22. místě světa, touží po průniku do elitní světové desítky. Za tím účelem najala Bajina, který má punc jednoho z nejlepších trenérů na okruhu. Největší úspěchy slavil s Naomi Ósakaovou, které pomohl ke dvěma grandslamovým titulům a postu světové jedničky.

Bajin naposledy spolupracoval s Kristinou Mladenovicovou, s níž ovšem ukončil pracovní poměr za trochu podivných okolností. Francouzka označila jeho jednání za zradu a i zpětně potvrdila, že neměla žádné informace o tom, že by Bajin chtěl s jejím trénováním skončit.

Devatenáctiletá Jastremská, jež bude od nové sezony novou Bajinovou svěřenkyní, se v uplynulé sezoně posunula z 60. místa ve světovém žebříčku na své aktuální maximum. Své kvality prokázala také výhrami nad Karolínou Plíškovou, Johannou Kontaovou, Caroline Wozniackou, Garbine Muguruzaovou či Arynou Sabalenkovou.

V říjnu ukončila Ukrajinka spolupráci s trenérem Olivierem Jeunehommem.