ITS Cup: Staněk v českém derby porazil Pospíšila a ukončil čekání na titul

- Marek Bartošík

V programu olomouckého ITS Cupu zbyl na neděli jediný zápas, a to finále dvouhry. Po hodině a půl boje se ze své třetí kariérní trofeje radoval Robin Staněk, který porazil zkušenějšího krajana Jaroslava Pospíšila ve dvou setech. Už v sobotu se odehrálo finále čtyřhry, titul získali divoké karty Petr Michnev a Robert Rumler.

Staněk v derby vyzrál na Pospíšila a slaví třetí triumf
Dlouhé čtyři roky čekal Robin Staněk (772.) na singlový titul. Dočkal se na domácím turnaji v Olomouci, kde ve finále porazil veterána Jaroslava Pospíšila (688.) za hodinu a půl 6:3 a 6:4. Čtyřiadvacetiletý Staněk vkročil do utkání suverénně a vypracoval si vedení 4:0. O jeden z brejků sice přišel, přesto bez větších potíží sadu získal. O osudu druhého setu rozhodl jediný brejk z páté hry. Pro Staňka je to celkově třetí titul ze dvouhry, ze čtyřhry má na kontě čtyři turnajové vavříny. V žebříčku si po započtení 10 bodů za titul polepší o více než 100 míst.

„Rozhodl především servis, v obou setech mi šel výborně. Důležitý byl taky začátek prvního setu. Když jsem ten set úspěšně dohrál, pomohlo to mému sebevědomí. Soupeř se pak ve druhém setu podle očekávání zlepšil. Za stavu 4:3 při mém servisu jsem zvládl otočit dlouhý gem z 0:40. Nebylo to lehké utkání,“ popsal pro Tenisový svět Staněk, který se příští týden představí na turnaji v Liberci.

Finále dvouhry
ROBIN STANĚK (772.) – JAROSLAV POSPÍŠIL (688.) [8] 6:3, 6:4

ITS Cup den po dni:

19.10.
ITS Cup: Olomouc uvidí české finále! Pospíšil vyřadil turnajovou trojku, Staněk urval postup po třech hodinách

18.10.
ITS Cup: Pospíšil udolal turnajovou dvojku! Končí i nejvýše nasazený

17.10.
ITS Cup: Čtvrtý nasazený Poljak nečekaně končí. Další favorité prošli do čtvrtfinále

16.10.
ITS Cup: V singlu se představil tucet Čechů, dál jich jde hned 9

15.10.
ITS Cup: Šestnáctiletý Krumich při premiéře exceloval. Čechům se vydařila kvalifikace i čtyřhra

14.10.
ITS Cup: V Olomouci odstartoval třetí letošní turnaj, postupují čtyři Češi