Kvitová se rozešla s Čermákem a je bez trenéra

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Petra Kvitová je bez kouče. Šestadvacetiletá rodačka z Bílovce prozradila rozchod s Františkem Čermákem ve svém dnešním prohlášení a podruhé v této sezoně tak musí hledat trenérskou náhradu.

“Dnes po návratu z Ameriky jsme se domluvili s Františkem Čermákem na ukončení naší spolupráce. Konec US Open byl termín, který jsme si dali k rozhodnutí, jak dále pokračovat. Zatím se budu připravovat bez trenéra, jako na začátku letošní sezóny, což ale pochopitelně není konečný stav,“ uvedla současná česká dvojka ve svém dnešním prohlášení.

Rozchod s Čermákem přichází i přesto, že čtyřnásobná fedcupová šampiónka v posledních týdnech dávala zapomenout na nepovedenou první polovinu sezóny, během níž poprvé po dvou a půl letech vypadla z elitní desítky žebříčku. Česká dvojka od dubna získala bronz na olympiádě v Riu a dařilo se jí také na amerických turnajích.

Kvitová tak již podruhé v tomto roce pokračuje bez kouče. Na začátku ledna ukončila po více než sedmi letech úspěšnou spolupráci s Davidem Kotyzou, během níž dvakrát ovládla slavný londýnský Wimbledon. Po třech měsících pak navázala spolupráci právě s Čermákem.