Budu na sobě dále pracovat, hlásí šťastná Muchová. Fanouškům vysekla poklonu

- Filip Lefenda

Muchová si musela na začátek svého druhého finále na okruhu WTA počkat, zápas začal vinou deště s šestihodinovým zpožděním. Následně se však třiadvacetiletá Češka přesvědčila, že trpělivost přináší nejen růže, ale i tituly. Tenistka původem z Olomouce ukořistila v jihokorejském Soulu svůj vůbec první na profesionálním okruhu.

„Byl to pro nás obě velice dlouhý den, čekaly jsme na zápas od deseti hodin ráno,“ podotkla Češka, která vyzdvihla asijské fanoušky. „Seděli tu celou dobu navzdory dešti. Vážíme si každého, kdo zde na zápas zůstal a podporoval nás,“ chválila Muchová přímo na kurtu během závěrečného ceremoniálu.

Ten absolvovala již v květnu v Praze, tehdy však byla v roli hráčky, která finále nezvládla. Tentokrát byla situace zcela odlišná. „Jsem strašně šťastná, že jsem finále zvládla. Jedno jsem již letos hrála a tehdy mi to příliš nešlo,“ zavzpomínala na domácí podnik Muchová.

„Trofej si pořádně užiju a budu na sobě dále pracovat,“ dodala po naprosto suverénní výhře dvakrát 6:1, která se rodila pouhých 68 minut. V duelu nečelila jeho vítězka jedinému brejkbolu a ztratila po vlastním podání jen šest míčů.

Ještě na konci loňské sezóny figurovala čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu na 145. místě žebříčku, aktuálně už je ovšem na 37. pozici, která je jejím novým maximem.

Nyní si dopřeje Češka trochu zaslouženého odpočinku. Muchová se po triumfu dle očekávání odhlásila z turnaje v čínském Wu-chanu, kde se měla v prvním kole střetnout v derby s krajankou Marií Bouzkovou. Představit by se tak měla zase za týden na podniku v čínském Pekingu.