Muchová poprvé! Česká tenistka v Soulu ukořistila premiérový titul

- Marek Bartošík

Český ženský tenis má svou další turnajovou vítězku. Je jí třiadvacetiletá Karolína Muchová (45.), která ve finále podniku kategorie WTA International porazila Magdu Linetteovou (48.) dvakrát 6:1, aniž by soupeřce nabídla brejkbol. Muchová dosud ve dvouhře ovládla pouze dva malé ITF turnaje, nyní si tak připsala jasně nejcennější titul kariéry.

Bylo to velmi symbolické čekání. Karolína Muchová v Soulu nastoupila k finálové bitvě proti Magdě Linetteové kvůli dešti až o šest hodin později, než byl původní plán. Českou kometu letošní sezóny to ale mrzet nemusí, jelikož po hladkém vítězství 6:1 a 6:1 slaví svou první trofej z WTA turnaje.

Wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová zahájila utkání velkolepě, když získala osm z úvodních devíti fiftýnů. Posléze zvládla proti chybující Linetteové i náročnou třetí hru, která definitivně rozhodla o osudu prvního, pouze půlhodinového dějství.

Raketový byl i vstup Muchové do druhého dějství, v prvních třech gemech ztratila jen dva míčky a rychle vedla 3:0. Aniž by za celý zápas nabídla své polské soupeřce jediný brejkbol, dokráčela česká tenistka k pohodlné výhře.

Muchová triumfem ze Soulu pouze potvrdila své kvalitní výkony z letošní sezóny. Už zkraje sezóny si jako kvalifikantka zahrála čtvrtfinále na prestižním klání v Dauhá. Na turnaji v Praze, do něhož vstupovala jako 106. hráčka žebříčku, postoupila až do finále. V červenci následovalo čtvrtfinále Wimbledonu, po něm tentýž výsledek z Bronxu a obhajoba třetího kola na US Open.

Tenistka z Olomouce se v novém vydání žebříčku posune ze 45. na 37. místo. V letošním pořadí je dokonce už devětadvacátá. Do konce roku navíc obhajuje pouhých 10 bodů, a tak má velkou šanci být mezi nasazenými na příštím Australian Open.

KEB Hana Bank Korea Open 2019, Soul (ženy, KOR, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (45.) [3] – Magda Linetteová (POL, 48.) [4] 6:1, 6:1