Laver Cup: Páteční program je venku! Zahájí Thiem a Shapovalov

- Radek Štohl

Úvodní zápas třetího ročníku Laver Cupu se rozehraje mezi Dominikem Thiemem a Denisem Shapovalovem. Následně se proti sobě postaví Fabio Fognini a Jack Sock. Páteční den v Ženevě se bude konat bez vítěze US Open Rafaela Nadala, ve čtyřhře se ukáže Roger Federer.

Po Praze a Chicagu se letošní ročník přemístil do švýcarské Ženevy. Téměř dvou set tisícové město nespatří světovou jedničku Novaka Djokoviče, po roční odmlce se představí Rafael Nadal. Španělský tenista však vynechá kompletní páteční program.

Na jeho místě tak například bude Dominic Thiem, rakouský tenista začne celou letošní akci. Jeho protějškem bude talentovaný Kanaďan Denis Shapovalov, který s Thiemem prohrál oba vzájemné zápasy.

Jako druzí se na kurt dostanou Fabio Fognini a Jack Sock. Tím se uzavře denní část, která se rozjede v jednu hodinu odpoledne. Od sedmé hodiny večerní se diváci dočkají třetí dvouhry, ta proběhne mezi Stefanosem Tsitsipasem a Taylorem Fritzem.

Třešničkou na dortu pátečního dne bude závěrečná čtyřhra. Do té byl nominovaný Roger Federer a Alexander Zverev, Evropané vyzvou Denise Shapovalova a Jacka Socka.

Uplynulé dva ročníky Laver Cupu ovládla Evropa. Tak jako vždy, rovněž letos má tato akce třídenní program. Ten vyvrcholí v neděli.