Krejčíková nebude v New Yorku startovat. Siniaková spojí síly s bývalou parťačkou Plíškové

- Jan Havlovic

Barbora Krejčíková se musela odhlásit z US Open. V pavouku ženské čtyřhry tak neuvidíme elitní český pár Krejčíková – Siniaková. Na vině je zranění třiadvacetileté tenistky, která si při kvalifikačním zápase dvouhry poranila pravou nohu. Siniaková se tak na poslední chvíli dohodla na spolupráci s Němkou Julií Görgesovou, se kterou letos hrála čtyřhru Karolína Plíšková.

Krejčíková se Siniakovou měly patřit v New Yorku mezi favoritky. Na přípravném turnaji v Torontu zazářily, když získaly první společný titul v sezoně. Elitní český pár se těšil, že zabojuje o nejvyšší mety i ve Flushing Meadows.

Třiadvacetiletou Krejčíkovou jenže postihla v New Yorku malá sportovní tragédie, když si během druhého kola kvalifikace poranila pravou nohu. Zranění bylo tak vážné, že pořadatelé museli českou tenistku odvést po ošetření z kurtu na vozíku.

Světová deblová šestka se podle očekávání odhlásila ze čtyřhry a smíšené čtyřhry. „Jsem hrozně zklamaná, ale potřebuji více času na pořádné doléčení mého zranění. Všem moc děkuji za podporu,“ vzkázala Krejčíková přes sociální sítě.

Její deblová parťačka Kateřina Siniaková tak musela narychlo hledat novou parťačku. Třetí nejlepší deblistka světa si plácla s Němkou Julií Görgesovou, která odehrála letos tři turnaje po boku Karolíny Plíškové.

Na česko-německý pár čeká hned na úvod těžká zkouška. Siniaková s Görgesovou totiž vyzvou mladé Američanky Gauffovou s McNallyovou, které ovládly čtyřhru ve Washingtonu. Domácí naděje navíc budou hnát vpřed místní fanoušci.

V hlavní soutěži čtyřhry se představí celkem šest českých tenistek. Nechybí ani wimbledonská vítězka Barbora Strýcová, která nastoupí s tradiční parťačkou Tchajwankou Sie a bude hájit pozici světové jedničky.

Pozici nasazených devítek bude hájit Květa Peschkeová s Američankou Melicharovou. Lucie Hradecká se Slovinkou Klepacovou, vítězky turnaje v Cincinnati, jsou turnajovými desítkami. Na Karolínu Muchovou čeká v prvním kole české deblové derby proti Renatě Voráčové.

Los prvního kola čtyřhry na US Open

PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) [9] – Hibinová, Katová (obě JPN)
Gauffová, McNallyová (obě USA) – SINIAKOVÁ, Görgesová (GER)
MUCHOVÁ, Teichmannová (SUI) – Listerová (SWE), VORÁČOVÁ
Jabeurová, Stollarová (TUN/HUN) – HRADECKÁ, Klepacová (SLO) [10]
Davisová, Sanchézová (obě USA) – Sie (TPE), STRÝCOVÁ [2]

Kompletní los ženské čtyřhry najdete ZDE.