Šok! Krejčíková vzdala v slzách kvalifikaci US Open, odvezli ji na vozíku

- Johan Čáp

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Nečekaně rychle skončilo účinkování české tenistky Barbory Krejčíkové v kvalifikaci na US Open. Třiadvacetiletá hráčka měla být v zápase druhého kola proti Američance Assii Muhammadová favoritka, po prvním gemu a jednom fiftýnu však duel vzdala. Po ošetření ji pořadatelé odvezli na vozíku do útrob stadionu Arthura Ashe.

Česká hráčka si podle všeho při jednom z forhandových úderů poranila pravou nohu. Konkrétně šlo o vyvrtnutí pravého kotníku. Po prvním gemu si nechala přivolat lékařku, která ji poraněnou část zatejpovala a ošetřila.

Krejčíková se ještě jednou vrátila na kurt, Muhammadová však zahrála eso a česká hráčka jen rezignovaně máchla rukou. Po dokulhání k umpiru ohlásila skreč.

Česká hráčka předčasný konec nesla velmi smutně, plakající Krejčíkovou utěšovala i oficiální lékařka US Open.

Zranění vypadá vážněji. Českou tenisku, která v nedávné době triumfovala s Kateřinou Siniakovou v deblu na prestižním turnaji v Torontu, museli pořadatelé odvézt do šatny na vozíku.

Otázkou tak samozřejmě zůstává, zda zdravotní problémy šesté hráčky deblového žebříčku neohrozí start páru Krejčíková, Siniaková na posledním grandslamu sezóny. Česká dvojice by za normálních okolností patřila mezi aspirantky na titul.

Vyjádření samotné Barbory Krejčíková se nám prozatím nepodařilo získat.

US Open, New York (USA, 57 238 700 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (124.) [16] – Asia Muhammadová (USA, 284.) 0:1 – skreč Krejčíková