Los kvalifikace Fed Cupu: Koho mohou Češky potkat na finálovém turnaji?

- Jan Vojkůvka

Premiérový ročník Fed Cupu s novým formátem se nezadržitelně blíží. Minulý týden bylo rozhodnuto, že české reprezentantky nebudou muset do kvalifikace, když na finálový turnaj do Maďarska obdržely divokou kartu. Dnes se pak losovala kvalifikace, z níž vzejde osm dalších účastníků finále, potenciálních soupeřů českého družstva.

Osm týmů, které uspějí v kvalifikačních bojích, jež se budou konat v klasickém formátu se čtyřmi dvouhrami a jednou čtyřhrou na tři vítězné body, doplní ve finálovém turnaji letošní finalisty Austrálii s Francií, domácí Maďarsko, a český tým. Ten 14. srpna obdržel od ITF divokou kartu pro první finálový turnaj.

Mezi výběry, jež musí naskočit do kvalifikace, jsou například Spojené státy, Německo, Švýcarsko, Slovensko, nebo Velká Británie, která se letos dokázala vrátit do vyšší divize Fed Cupu a zajistila si možnost startovat v kvalifikaci.

„Dnešní los odstartoval novou kapitolu Fed Cupu a je skutečně vzrušující, že příští rok bude mít celkem 20 týmů šanci získat fedcupový titul,“ uvedl prezident ITF David Haggerty. Tradičně o týmovou trofej bojovalo každý rok 8 zemí.

Kvalifikace se bude hrát 7. a 8. února 2020. Finálový turnaj v maďarské Budapešti od 14. do 19. dubna.

Los kvalifikace Fed Cupu
USA – Lotyšsko
Nizozemsko – Bělorusko
Rumunsko – Rusko
Brazílie – Německo
Španělsko – Japonsko
Švýcarsko – Kanada
Belgie – Kazachstán
Slovensko – Velká Británie