Český spiderman hlásí návrat! Berdych bude hrát na turnaji, kde jen jednou prohrál

- Jan Havlovic

Tomáš Berdych nakonec absolvuje před US Open alespoň jeden přípravný turnaj. Česká tenisová jednička odletěla do zámoří, konkrétně do Winston-Salemu. Třiatřicetiletý tenista přijal divokou kartu a v Severní Karolíně si oživí vzpomínky na sedm let starý úspěch, když na místním podniku prošel při dosud jediné účasti až do finále.

Tomáš Berdych se v tomto týdnu vydal letecky do zámoří za tenisovými povinnostmi. Dost možná naposledy, neboť již na Wimbledonu si česká tenisová jednička pohrávala s myšlenkou o konci kariéry.

„Zatím jsem přemýšlel nad tím, jestli bych svůj konec ohlásil dopředu jako třeba David Ferrer, nebo až po zápase. Ani nevím, jestli to za to stojí. Kdybych si konec naplánoval na US Open a oni mě třeba dali na centrální kurt, mohlo by to být zajímavé,“ prohlásil Berdych po prohře v prvním kole letošního Wimbledonu.

Třiatřicetiletý zkušený borec vynechal generálky ve Washingtonu a Montrealu a poctivě se připravoval, aby byl na dost možná poslední tenisové zápasy dobře připravený. Berdych ve středu nabral směr Winston-Salem, kde by měl absolvovat turnajovou generálku na US Open.

„Spiderman na palubě,“ žertoval Berdych na Instagramu s maskou známého filmového hrdiny.

Berdych přijal od pořadatelů divokou kartu a v Severní Karolíně bude hrát podruhé v kariéře. Před sedmi lety zde zažil velmi úspěšný turnaj, když prošel až do finále. V boji o titul tehdy proti domácímu Johnu Isnerovi promarnil dva mečboly a prohrál po setech 6:3, 4:6 a 6:7(9).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Spiderman on board ?? back on the road #next #winstonsalem

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Srp 14, 2019 v 1:07 PDT