Potvrzeno! Federer oznámil návrat na pařížskou antuku

- Jan Havlovic

Roger Federer oznámil, že se v této sezoně představí na Roland Garros! Sedmatřicetiletý Švýcar, který se v Paříži ukáže poprvé od roku 2015, to oznámil novinářům krátce po vyřazení z Australian Open, kde nestačil v osmifinále na dvacetiletého Řeka Tsitsipase.

Francouzští fanoušci se poprvé po čtyřech letech mohou těšit na jednoho z nejlepších tenistů historie. Do Paříže dorazí koncem května Roger Federer, který v předešlých třech sezonách antukové turnaje pravidelně vynechával.

Federer neuspěl na letošním Australian Open, kde skončil již v osmifinále po šokující porážce od teprve dvacetiletého Řeka Tsitsipase. Krátce poté novinářům oznámil, že si nehodlá dávat od tenisu delší pauzu. „Jsem ve fázi, kdy se chci tenisem hlavně bavit,“ řekl Švýcar v Melbourne.

„Nemám pocit, že by bylo potřeba dělat dlouhou pauzu. Budu hrát na Roland Garros,“ oznámil dvacetinásobný grandslamový šampion. Informaci potvrdily i oficiální webové stránky tohoto grandslamového turnaje.

Federer se na Roland Garros představí poosmnácté v kariéře. V roce 2009 zde získal grandslamový titul, čímž zkompletoval kariérní grandslam.