Davis Cup proti Nizozemsku na antuce! Nezvyklá volba, říká kapitán Navrátil

- Jan Havlovic

Český daviscupový tým čeká v září v Nizozemsku boj o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Pořadatelé dnes oznámili místo konání a také povrch, na kterém se bude hrát. Čeští tenisté pocestují do Haagu, kde se v místním Sportcampusu Zuiderpark bude hrát překvapivě na antuce!

Souboj Nizozemska s Českem je v přístavním městě Haagu naplánován od 15.-17. září, tedy krátce po US Open. Leckdo očekával, že právě tvrdý povrch, na kterém se poslední grandslam sezony hraje, bude i volbou pořadatelů tohoto barážového utkání. Omyl...

Holanďané zvolili překvapivě antuku a toto rozhodnutí mírně zaskočilo i kapitána Jaroslava Navrátila. „Hrát na antuce po US Open a měsíci na betonech je nezvyklá volba, ale je to právo domácího týmu vybrat si povrch,“ posteskl si český lodivod.

„My to respektujeme a připravíme se na antuku, když si jí vybrali,“ dodal smířeně kapitán mistrovského týmu z let 2012 a 2013.

Český tým nečeká v Nizozemsku vůbec nic jednoduchého. Domácí tým v čele s Robinem Haasem, 45. hráčem světového žebříčku, bude velmi nepříjemný, obzvlášť s podporou domácích fanoušků. Jaroslav Navrátil by však měl mít k dispozici také českou tenisovou jedničku Tomáše Berdycha, který účast v barážovém utkání přislíbil. 

Zajímavostí je, že právě dnes došlo k vzájemnému souboji Robina Haase a Tomáše Berdycha na antuce v Madridu. Úspěšnější byl český tenista, který zvítězil ve dvou setech! (více ZDE)