Po týdnu znova ve finále! Havlíčková si nenechala utéct nadějné vedení

- Michal Hladký

Lucie Havlíčková (354.) v italské Santa Margheritě Di Pule válí. Devatenáctiletá Češka po týdnu znova postoupila do finále, když na tamní pětadvacítce porazila Němku Stephanii Wagnerovou (481.) za hodinu a 51 minut po setech 6:2, 7:6(5). Utkání nabídlo celou řadu zvratů a Havlíčková může být ráda, že si nezopakovala páteční třísetovou bitvu.

Tenistka pražské Sparty vstoupila do semifinálového zápasu ve velkém stylu. Ve druhé hře vzala Němce Wagnerové servis a odskočila do vedení 3:0. To rodačku z Ambergu probralo, vzápětí totiž snížila na 2:3. Další komplikace si však Havlíčková nepřipustila a první sadu urvala na svou stranu.

Devatenáctiletá Češka na úvodní dějství okamžitě navázala. Znova odskočila na 3:0, poté dokonce na 5:2, jenže pak přišel kritický výpadek. Havlíčková si nevypracovala ani jeden mečbol a set musel rozseknout až tiebreak.

Ani v něm pražská rodačka zrovna nezářila. Za stavu 5:3 byla Stephanie Wagnerová kousek od toho, aby poslala semifinálové klání do třetího setu. Důležitý moment Němka neustála a následně neuhrála ani jednu výměnu.

Havlíčková si oddechla, že už může opustit dvorec a jít se věnovat regeneraci. Ta se jí obzvlášť hodí, vždyť v pátečním čtvrtfinále strávila na antukovém kurtu v Santa Margheritě Di Pule neuvěřitelné čtyři hodiny.

Na stejném místě se probojovala do finále podruhé v řadě, před týdnem v něm podlehla ve dvou setech Ukrajince Anastasiji Sobolevové (300.). Tentokrát Češka vyzve v souboji o svůj premiérový antukový titul na profesionálním okruhu Turkyni Aylu Aksuovou (344.).

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
LUCIE HAVLÍČKOVÁ (354.) – Stephanie Wagnerová (GER, 481.) 6:2, 7:6(5)