Další česká omluvenka. Plíšková přijde o svůj oblíbený antukový turnaj

- Marek Bartošík

Dalo by se říct, že se letos s omluvenkami českých tenistů a tenistek z turnajů roztrhl pořádně velký pytel. Posledním přírůstkem do neradostných zpráv je odhláška Karolíny Plíškové z akce kategorie WTA 1000 v Římě (7.–19. května), kde si v minulosti hned třikrát zahrála o titul.

Šampionka z roku 2019 Karolína Plíšková (53.) se tentokrát na tisícovce v Římě nepředstaví. Zkušená Češka tak zmešká po Mutua Madrid Open, odkud se omluvila kvůli zranění kotníku, další prestižní turnaj.

Bývalá světová jednička se naposledy objevila na menším antukovém podniku v Rouenu, kde 17. dubna vypadla v osmifinále se zkušenou Američankou Sloane Stephensovou (3:6, 2:6). Předtím nezvládla vstup do turnaje v Miami ani Indian Wells.

Dvaatřicetiletá Plíšková zároveň vyslala nadějnou zprávu fanouškům prostřednictvím Instagramu. Ve zveřejněném příběhu trénuje v Říčanech bez viditelného omezení údery od základní čáry.

Majitelka 17 singlových trofejí z elitního okruhu WTA je ve zbývající části antukové sezony přihlášena na pětistovku ve Štrasburku (19.–25. května) a také na následující Roland Garros, kde dokráčela v roce 2017 až do semifinále. Od té doby ale na pařížské antuce nepřešla přes 3. kolo.

Z českých tenistek jsou do římského turnaje Internazionali BNL d'Italia přihlášeny Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková. Do kvalifikace by měla naskočit teenagerka Brenda Fruhvirtová.