Zhatí Lehečka další plány? Medveděv chce v Madridu znovu výše!

- Radek Štohl

Jiří Lehečka (31.) dnes může zhatit plány dalšího favorita. Ve večerním čtvrtfinále Masters v Madridu bude čelit Daniilu Medveděvovi (4.), který kromě postupu do semifinále pomýšlí na další metu – postup na třetí místo žebříčku dvouhry. Lehečka přitom už v osmifinále vyřadil domácího Rafaela Nadala.

Medveděv je před dnešním pozdním duelem na čtvrtém místě žebříčku dvouhry. Díky čtvrtfinálovému konci Carlose Alcaraze (3.) má solidní šanci se příští týden vrátit do elitní trojky.

Jak to může dokázat? Stačí se podívat na tzv. live ranking.

Medveděv má před čtvrtfinále 7 195 bodů, Alcaraz přesně o 150 bodů více. Pokud ruský tenista postoupí do semifinále, bude mít na kontě 7 395 bodů, tedy o 50 více než Španěl.

Na druhé místo však ještě dosáhnout nemůže. I kdyby tisícovku v Madridu vyhrál, maximálně by získal 7 995 bodů, Jannik Sinner má o téměř tisíc bodů více.

Svým způsobem to ve své moci má Jiří Lehečka. Ten na Medveděva narazil loni ve Wimbledonu, v osmifinále prohrával 0:2 na sety, před třetí sadou utkání skrečoval. Ve čtvrtek by bývalou světovou jedničku už rád pokořil.