Konec po tříhodinovém boji. Krejčíková se vrátila těsnou porážkou proti člence Top 20

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková (24.) se po více než dvouměsíční pauze vrátila na okruh porážkou. Tenistka z Ivančic podlehla v úvodním kole halové pětistovky ve Stuttgartu světové devatenáctce Veronice Kuděrmetovové po třech hodinách a šesti minutách 7:5, 4:6 a 4:6, když v závěrečném setu neudržela náskok 4:1.

Poprvé od 9. února se objevila v ostrém utkání Barbora Krejčíková. Šampionka Roland Garros 2021 se kvůli zranění zad a následné nemoci odhlašovala z jednoho turnaje za druhým, oželet musela akce elitní kategorie WTA 1000 v Dubaji, Dauhá, Indian Wells a Miami i pětistovku v Charlestonu.

Světová čtyřiadvacítka znovu naskočila do turnajového kolotoče na antuce ve Stuttgartu, kde má 28členný singlový pavouk vždy mimořádně silné obsazení. Krejčíková do prvního kola vyfasovala devatenáctou hráčku žebříčku Veroniku Kuděrmetovovou z Ruska.

Osmadvacetiletá Češka prohrávala v prvním setu postupně 1:3 a 3:5, v desátém gemu ale odvrátila dva setboly na returnu a napínavou koncovku sady urvala pro sebe. Ve druhém dějství si tenistky držely servisy až do stavu 4:4, kdy zaváhala Krejčíková. Její ruská protivnice poté set dopodávala.

Ve třetí sadě měla dlouho navrch Krejčíková. Po brejku ze druhé hry si vypracovala náskok 4:1, posléze vedla ještě při svém podání 4:2 a 40-15, v závěru ale dominovala Kuděrmetovová, která ukončila zápas sérií pěti získaných gemů. Zajistila si tak osmifinále proti světové čtyřce Jeleně Rybakinové z Kazachstánu.

Krejčíková je v dalších týdnech přihlášena na tisícovky do Madridu a Říma, kde bude ladit formu před antukovým Roland Garros. Hlavní soutěž pařížského grandslamu začne v neděli 26. května.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 922 573 USD, antuka – hala)
1. kolo dvouhry
Veronika Kuděrmetovová (19.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (24.) 5:7, 6:4, 6:4