Lehečka je podruhé v sezoně v osmifinále Masters! Zastavil rozjetého Brazilce

- Jan Vojkůvka

Český tenista Jiří Lehečka potvrdil na Mutua Madrid Open roli favorita a vyřadil ve třetím kole brazilského kvalifikanta Thiaga Monteira. S přemožitelem Stefanose Tsitsipase svedl dvouhodinový souboj, na jehož konci se radoval z vítězství 6:4, 7:6(7).

Dvaadvacetiletý Lehečka se v Madridu vrátil po měsíční pauze a hraje, jako by žádnou vynucenou přestávku kvůli zranění neměl. Stejně jako ve druhém kole proti Hamadovi Medjedovičovi se mohl český tenista i tentokrát opírat o svůj servis, což se ukázalo být rozhodující.

Ve třetím kole se Lehečka utkal s Thiagem Monteirem, který v Madridu musel projít kvalifikací a připsal si hned čtyři výhry. Včetně jednoho z největších skalpů kariéry, když ve druhém kole zdolal řeckého superfavorita Stefanose Tsitsipase.

Na Lehečku však ani ve třetím vzájemném klání recept nenašel.

Zatímco první set rozhodl brejk českého hráče ze sedmého gemu, ve druhé sadě Lehečka neudržel vedení 2:0 a nechal Monteira vrátit se rebrejkem do zápasu. Bylo to vůbec poprvé, co Lehečka ztratil na probíhajícím turnaji Masters podání. Další komplikace na servisu však už v utkání s Monteirem nepřipustil.

Druhá sada dospěla až do tiebreaku, v němž měl Brazilec jeden setbol, českému tenistovi se ale povedlo jej odvrátit a nakonec zvítězil 9:7. Podruhé v sezoně tak prošel do osmifinále na prestižním turnaji Masters.

V osmifinále si Jiří Lehečka, jenž si k postupu pomohl 24 vítěznými údery, zahraje proti legendě bílého sportu Rafaelovi Nadalovi.