Pojď sem a ukaž mi, jak se to dělá, utřela Collinsová fanouška. Poté zapsala patnáctou výhru v řadě

- Filip Lefenda

Po triumfech v Miami a Charlestonu prodloužila Danielle Collinsová vítěznou sérii už na patnáct utkání. V Madridu ovšem není třicetiletá Američanka zdaleka tak suverénní jako na předchozích domácích akcích. Po vydřené výhře nad srbskou kvalifikantkou Danilovičovou musela otáčet i nedělní duel třetího kola s Rumunkou Cristianovou. A vyslechla si při něm i kritiku z hlediště, na kterou se rozhodla reagovat.

Collinsová kroutí na okruhu svou poslední sezonu a zatím to vypadá na loučení ve velkém stylu. Na konci března získala na betonové tisícovce v Miami svůj největší titul v kariéře. Následně zvládla přechod na antuku a ovládla i pětistovku v Charlestonu. 

Po třítýdenním odpočinku natáhla světová patnáctka vítěznou sérii také na probíhajícím podniku v Madridu, a to už na patnáct zápasů. Nutno říci, že ve španělské metropoli musela obě úvodní střetnutí se Srbkou Olgou Danilovičovou a Jaqueline Cristianovou z Rumunska shodně otáčet. Ve španělské metropoli už tak stihla ztratit stejný počet setů jako na předchozích dvou turnajích dohromady.

V posledním nedělním utkání to bylo ze strany předloňské finalistky Australian Open dlouho trápení. Za stavu 3:6 a 1:1 se hrála při jejím podání shoda. Pro Američanku šlo o extrémně důležitý gem, jehož nezvládnutí mohlo posadit Cristianovou definitivně na koně.

S výkonem třicetileté Američanky zřejmě nebyl spokojen i jeden z fanoušků, který ho z tribuny za zády Collinsové ohodnotil. A nasazená třináctka si poznámku nenechala líbit.

„Pojď sem a ukaž se. Můžeš mi ukázat, jak se to dělá,“ vybídla Collinsová naštvaně jednoho z křiklounů. „Měj trochu víc respektu,“ dodala na závěr.

Collinsovou celá situace spíše nabudila. Ve druhém setu nečelila jedinému brejkbolu a díky brejku z desátého gemu si vynutila rozhodující sadu. V té pak povolila rumunské protivnici už pouze jediný gem.

Postupem do osmifinále Collinsová znovu vylepšila v Madridu její tamější maximum. Před letošním ročníkem jím bylo druhé kolo, které si zahrála v letech 2019 a 2022. O čtvrtfinále zabojuje rodačka ze Saint Petersburgu už v pondělí. Program na centrálním dvorci uzavře duelem se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, s níž dosud všechny čtyři vzájemné zápasy prohrála. Tentokrát se však bude vůbec poprvé hrát na antuce.