Selhání favoritů. Finále Masters v Monte Carlu nebudou hrát Djokovič ani Sinner

- Jan Vojkůvka

Semifinálové zápasy na Masters v Monte Carlu přinesly dva velmi překvapivé výsledky. Do nedělního finále se totiž neprobil ani jeden ze dvou hlavních favoritů turnaje. Ve třech setech shodně prohráli Novak Djokovič i Jannik Sinner, k jejichž očekávanému vzájemnému klání na monacké antuce nedojde.

Sinner měl semifinále rozehrané o něco lépe, než tomu bylo u Djokoviče. V souboji se Stefanosem Tsitsipasem sice prohrál první set, ale po následném vyrovnání šel Ital do třetí sady plný sebevědomí a hned v první hře prorazil Řekovi jeho servis.

Postupně se Sinner propracoval do vedení 4:2, ale nadějné vedení si až do koncovky nedonesl. Naopak, prohrál čtyři hry v řadě a do finále pustil Tsitsipase, který proměnil hned svůj první mečbol v desátém gemu na returnu a zvítězil 6:4, 3:6, 6:4.

Pro Sinnera se jednalo o teprve druhou porážku v této sezoně. Tím ovšem sobotní překvapení neskončila. Vzápětí se na kurt vydala světová jednička Novak Djokovič, na něhož čekal Casper Ruud. Proti norskému hráči dokázal srbský tenista vyhrát všech osm vzájemných zápasů, tentokrát ovšem tahal za kratší konec provazu.

Na monacké antuce se utkání protáhlo na dvě hodiny a 18 minut, během nichž Djokovič prohrál 4:6, 6:1, 4:6. Srbovi se sice ve třetím setu povedlo srovnat skóre z 1:4 na 4:4, ale v desátém gemu nabídl na vlastním podání soupeři hned tři mečboly a ten poslední dokázal Ruud využít.

Finále v Monte Carlu tak v neděli nenabídne očekávanou bitvu mezi Novakem Djokovičem a Jannikem Sinnerem, nýbrž poměrně překvapivě se spolu utkají Stefanos Tsitsipas a Casper Ruud. Souboj o titul je na programu v 15 hodin.