Ruud po sedmi letech oplatil ponižující porážku. Pomsta je sladká, usmíval se

- Jan Vojkůvka

Když se psal únor roku 2017 a Ruudovi bylo devatenáct let, padl v semifinále challengeru v Budapešti s Martonem Fucsovicsem 0:6, 0:6. Jednalo se o tak trochu ponižující porážku pro hráče, jenž se pomaličku dral do popředí. Nejhorší porážku, jakou během kariéry světová osmička utrpěla. Po dlouhých sedmi letech se Ruud dočkal odvety a Fucsovicsovi ve čtvrtfinále turnaje ATP v Estorilu porážku oplatil, když zvítězil hladce 6:3, 6:2.

Casper Ruud udělal v Estorilu významný krok za obhajobou loňského titulu. Ve čtvrtfinále populárního portugalského turnaje se příliš na kurtu nezdržel, jelikož za pouhých 68 minut svého soka z dvorce vyprovodil po setech 6:3, 6:2.

Pro Ruuda mělo toto vítězství velkou váhu zejména z toho hlediska, že v doposud jediném vzájemném utkání s Fucsovicsem utrpěl dva kanáry a prohrál potupně 0:6, 0:6. Že se nejedná jen o laciné nafouknutí příběhu kvůli zviditelnění samotného zápasu, potvrdil sám Ruud, který na daný zápas zavzpomínal ještě na dvorci po svém pátečním vítězství.

„Už jsem viděl Martona hrát lépe, protože když jsme spolu hráli naposledy, prohrál jsem s ním 0:6, 0:6, se dvěma kanáry,“ šklebil se Ruud při vzpomínce na challenger v Budapešti. „Je to sice už pár let zpátky, ale jsem rád, že se mi to podařilo oplatit, že jsem dostal svou pomstu,“ usmíval se.

Posléze ovšem zvážněl, protože si uvědomoval, že utkání bylo trochu ovlivněné zdravotním stavem maďarského tenisty. „Bylo to pro něj trochu nešťastné, ke konci zápasu dost bojoval se svým tělem,“ pokračoval Ruud. „Ale pro mě to byl další dobrý zápas na antuce v Estorilu,“ poznamenal Nor, jenž na portugalském turnaji vyhrál spolu s loňským ročníkem šestý zápas v řadě.

Navíc jej potěšil i fakt, že utkání bylo rychlé a mohl tak pošetřit síly před sobotním semifinále proti Pedrovi Martinezovi. „Postoupit do semifinále, aniž bych musel strávit tři hodiny na kurtu, je fantastické. Budu mít další energii a čas na zotavení před dalším zápasem,“ neskrýval radost.