Krutá dohra epické bitvy. Murray má poraněné vazy v kotníku, čeká ho delší pauza

- Marek Bartošík

Bezmála tři a půl hodiny trvající souboj třetího kola na Miami Open mezi Andym Murraym a Tomášem Macháčem (7:5, 5:7, 6:7) má smutnou dohru. Šestatřicetiletý britský tenista v pondělí večer na svém instagramovém účtu oznámil, že si po brejku na 5:5 v závěrečné sadě poranil dva vazy v kotníku.

„Ke konci mého zápasu v Miami jsem utrpěl kompletní přetržení předního talofibulárního vazu a skoro kompletní přetržení kalkaneofibulárního vazu v kotníku,“ napsal Andy Murray, který plánuje po návratu domů navštívit specializovaného doktora.

„Budu mimo hru delší dobu, ale až nastane správný čas, vrátím se,“ dodal hvězdný Brit, jenž by se měl v létě rozloučit se svou veleúspěšnou kariérou.

Vzhledem k rozsahu zranění vynechá trojnásobný grandslamový šampion velmi pravděpodobně kompletní antukovou část sezóny. Naopak cílit by měl na Wimbledon a letní olympiádu v Paříži. Zatímco na posvátném pažitu All England Clubu triumfoval v letech 2013 a 2016, pod pěti kruhy získal dvě zlaté medaile (Londýn 2012, Rio de Janeiro 2016).

V posledních letech se Murray potýká s výrazně horší výkonností než dříve. Na grandslamu si zahrál čtvrtfinále naposledy v roce 2017, na trofej z elitního okruhu čeká od podzimu 2019. V žebříčku je nyní bývalá světová jednička až na 62. místě.