Lehečka na tažení z Indian Wells nenaváže. V Miami překvapivě končí ve 2. kole

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka, jenž minulý týden na turnaji Masters v Indian Wells dokráčel až do čtvrtfinále, na svůj výsledek v Miami nenaváže. Český tenista nečekaně prohrál s Australanem Alexeiem Popyrinem, jenž v utkání lépe podával a za 69 minut překvapivě zvítězil dvakrát 6:4.

Jiří Lehečka na druhém březnovém turnaji Masters úspěšné tažení z Indian Wells nezopakuje. Zatímco na předchozím turnaji se mohl pyšnit výborným servisem, díky němuž slavil skalpy Andreje Rubljova či Stefanose Tsitsipase, jeho první zápas v Miami jej nezastihlo v ideální formě.

Zpočátku to přitom vypadalo, že Lehečkův servis bude na Popyrina platit. Oba tenisté totiž byli na startu zápasu na svém podání vynikající. Ovšem v deváté hře Lehečka ztratil poprvé svůj servis čtyřmi nevynucenými chybami z forhendu a Popyrin posléze i přes dva brejkboly soupeře v desáté hře dotáhl první set k výhře 6:4.

Do druhého dějství vstoupil lépe český tenista, jenž se začínal nadechovat k obratu. V šestém gemu se mu povedlo prorazit poprvé v utkání Popyrinovo podání, čímž se prodral do vedení 4:2. Toto vedení ovšem vzalo velmi rychle za své, stejně jako celý zápas.

Od tohoto stavu totiž Lehečkovi definitivně přestalo fungovat podání a Australan čtyřmi gemy v řadě strhnul vítězství v utkání na svou stranu. Pro 45. hráče světa se jedná o druhý nejcennější skalp v této sezoně, v Dauhá si totiž vyšlápl dokonce na současnou světovou osmnáctku Alexandra Bublika.

Lehečka naopak musí skousnout hořkou pilulku zklamání. Po čtvrtfinále v Indian Wells věřil, že dokáže svou pouť zopakovat i v Miami a získá velmi důležité body do žebříčku, které by ho přiblížily k elitní světové dvacítce. Plány na posun vlastních hranic (kariérním maximem Lehečky je 23. místo) musí odložit až na začátek antukové části sezony.