Dárečky od pořadatelů z Indian Wells. Divoké karty obdrželi dva čeští tenisté

- Jan Vojkůvka

Velký kombinovaný turnaj ATP a WTA v Indian Wells, jenž je považován za tzv. pátý grandslam, zveřejnil oficiální seznam tenistů, jimž byly uděleny divoké karty. A radost mohou mít i příznivci českých hráčů. Do hlavní soutěže mužského turnaje obdržel vstupenku Jakub Menšík, do ženského turnaje pak Karolína Plíšková. Oba se díky tomu vyhnou nutnosti nastoupit v kvalifikaci.

Osmnáctiletý Menšík se dozvěděl už v průběhu svého působení na turnaji v Dubaji, že pro Masters v Indian Wells obdrží divokou kartu. Informaci sdělil Tenisovému světu jeho trenér Tomáš Josefus. Oficiálně to pak bylo potvrzeno v pátek večer.

Pro českého hráče se přitom jedná o velmi důležitou pomoc, že nemusí naskočit hned zkraje příštího týdne do kvalifikace. Osmifinále v Dubaji proti Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi totiž kvůli celkové únavě organismu a problémům s nadloktím pravé ruky nedohrál. Díky volné vstupence do hlavní soutěže dostane víc času pro regeneraci a doléčení zranění.

Menšík v hlavní soutěží doplní Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče, kteří si účast zajistili svým žebříčkovým postavením.

Divokou kartu od pořadatelů v Indian Wells obdržela rovněž Karolína Plíšková, která by jinak musela jít do kvalifikace. Její výkony z posledních týdnů, díky nimž se posunula ze 77. místa o 39 příček nahoru, však zaujaly činovníky velkého amerického turnaje, kteří rozhodli, že může naskočit přímo do hlavní soutěže.

Plíšková, která v únoru vyhrála halový turnaj v Kluži, postoupila do semifinále v Dauhá a zahrála si osmifinále v Dubaji, rozšíří počet Češek v hlavní soutěži na šest. Startovat budou rovněž Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.