Další pokus o návrat. Smolaře Nišikoriho nově trénuje grandslamový šampion

- Marek Bartošík

Jedním z největších smolařů posledních let na okruhu ATP je bezesporu Kei Nišikori. Hvězdný japonský tenista chyběl na turnajích od října 2021 až do loňského června. A když už se začal znovu propracovávat světovým pořadím, zastavilo ho v červenci zranění levého kolena. Čtyřiatřicetiletý Nišikori se nyní pokouší o další návrat, nově mu pomáhá i zkušený Švéd Thomas Johansson.

„Nadšeně oznamuji, že se Thomas Johansson připojuje k mému týmu pro sezonu 2024. Už máme za sebou několik dobrých společných týdnů na Floridě. Jsem šťastný, že se připojuje k týmu,“ napsal na sociálních sítích Kei Nišikori, který je finalistou US Open 2014.

Bývalý čtvrtý hráč žebříčku a vítěz dvanácti turnajů ATP se loni po dlouhé absenci vrátil na okruh a hned ovládl červnový challenger v portorickém Palmas del Mar.

Na červencovém turnaji ATP v Atlantě, kde postoupil do čtvrtfinále, však Nišikori utrpěl zranění levého kolena. Zatím není jasné, kdy a kde se vrátí na okruh.

Při dalším pokusu o comeback asistuje japonské hvězdě Thomas Johansson. Osmačtyřicetiletý Švéd je šampionem Australian Open z roku 2002 a bývalou světovou sedmičkou. Do letošního Australian Open byl trenérem rumunské tenistky Sorany Cirsteaové.