Bez ztráty setu za sedmnáctým titulem! Plíšková slaví triumf po čtyřech letech

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková vybojovala první titul na okruhu WTA od ledna 2020, kdy triumfovala v Brisbane! Česká tenistka vyhrála bez ztráty setu halový turnaj v rumunské Kluži, kde v nedělním finále porazila za 86 minut po setech 6:4, 6:3 osmou nasazenou Anu Bogdanovou. Celkově se jedná už o sedmnáctou trofej Karolíny Plíškové na nejvyšším okruhu.

Česká tenistka Karolína Plíšková nastoupila v neděli v rumunské Kluži ke svému 33. finále na okruhu WTA. První finálový zápas od roku 2021 dokázala přetavit v zisk už 17. titulu, když na halovém turnaji znovu neztratila ani set.

Jednatřicetiletá rodačka z Loun navázala v souboji s domácí Bogdanovou na své výkony z předchozích zápasů, v nichž postupně vyřadila Sinju Krausovou, Camilu Osoriovou, Saru Erraniovou a Harriet Dartovou. Znovu se opírala o kvalitní první podání a opět byla velmi silná na returnu.

Do samotného zápasu sice nevstoupila dobře a prohrávala na začátku 0:3, ale ve zbytku utkání už ani jednou o podání nepřišla a naopak začala sama řádit na příjmu. V pátém gemu získala ztracený servis zpět a v deváté hře se prokousala do vedení. Úvodní dějství dopodávala čistou hrou.

Ve druhém setu už Plíšková na dvorci dominovala, když soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a o svém vítězství rozhodla brejky v pátém a devátém gemu. Duel zakončila druhým proměněným mečbolem na returnu.

„Jsi velká šampionka, Karolíno. Gratuluji ti ke všemu, co jsi během kariéry dokázala. Přeju ti všechno nejlepší a doufám, že jednoho dne budu mít šanci tě porazit,“ smála se po utkání domácí Bogdanová, která s Plíškovou prohrála i čtvrtý vzájemný zápas.

Plíšková se díky triumfu v Kluži posune ve světovém žebříčku na 59. místo. V následujících týdnech bude obhajovat významnější počet bodů za čtvrtfinále v Dubaji, osmifinále v Indian Wells a třetí kolo v Miami. Úspěch v Rumunsku jí zajistil, že se minimálně do Indian Wells udrží v první světové stovce.

Příští týden by česká tenistka měla startovat na tisícovce v Dauhá. V úvodním kole ji čeká souboj s Annou Kalinskou, což je 40. tenistka žebříčku WTA.