Linecké prokletí prolomeno! Siniaková začala na neoblíbeném turnaji skalpem loňské finalistky

- Filip Lefenda

Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v rakouském Linci na celkově sedmý pokus poprvé v kariéře do druhého kola. Na úvod podniku kategorie WTA 500 přehrála žebříčkovou sousedku Chorvatku Petru Martičovou, a to za dvě hodiny a 26 minut po setech 4:6, 6:3 a 7:5. Česká tenistka si v utkání vedla dobře na returnu, vypracovala si hned 11 brejkbolů. Proměnit jich dokázala pět, tedy o jeden více než loňská turnajová finalistka. Tu porazila už potřetí v kariéře, a tak se může těšit na osmifinále, ve kterém narazí na Francouzku Claru Burelovou.

Siniaková vstoupila do utkání ztraceným podáním. Bleskový brejk Martičové se postupem času ukázal být klíčovým, neboť už se žádný další v rámci úvodního dějství nezrodil. Dokonce se žádná z aktérek nedostala na příjmu k jedinému brejkbolu.

To se záhy změnilo zkraje druhého setu. Siniaková se velmi rychle dostala do trháku 3:0, a byť v pátém gemu o výhodu brejku přišla, rebrejkem a ziskem podání přes shodu znovu odskočila na rozdíl tří her.

Vyrovnané střetnutí, v němž obě tenistky vyhrály shodně 94 výměn, vyvrcholilo dramatickou třetí sadou. Siniaková v ní dvakrát promarnila výhodu brejku, když vedla 3:1 a 5:3. Druhé ztrátě podání přitom předcházel neproměněný mečbol v devátém gemu.

Když už se zdálo, že bude mít po vyrovnání na 5:5 navrch Chorvatka, nadechla se Siniaková skrze shodu k dalšímu brejku. Na druhý pokus už následně střetnutí bez větších problémů dopodávala, a mohla tak po téměř dvou a půl hodině slavit kýžené vítězství.

Upper Austria Ladies Linz, Linec (ženy, AUT, 922 573 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
Petra Martičová (CRO, 48.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (49.) 6:4, 3:6, 5:7