Siniakové vstup do sezony nevyšel. S Brisbane se loučí v prvním kole

- Jan Vojkůvka

První zápas nové sezony nevyšel Kateřině Siniakové zrovna podle představ. Česká tenistka na turnaji WTA v australském Brisbane neuspěla v prvním kole proti Američance Sloane Stephensové, se kterou prohrála za hodinu a 43 minut po setech 5:7, 3:6.

Sedmadvacetileté Siniakové vyšel náramně závěr minulé sezony, kdy se probojovala do finále v Hongkongu a následně vyhrála solidně obsazený turnaj v čínském Nan-čchangu. Díky tomu se prokousala ve světovém žebříčku na 45. místo a velké ambice má i pro novou sezonu.

Přinejmenším první turnaj ale nevyšel zcela podle jejích představ. Los se s ní přitom zrovna nemazlil, pro první kolo v Brisbane totiž vyfasovala Američanku Sloane Stephensovou. Ta se sice nachází o dvě pozice na žebříčku za českou hráčkou, ale jedná se o velmi kvalitní tenistku a bývalou grandslamovou šampionku.

Stephensová v utkání se Siniakovou dokázala potvrdit své kvality zejména na returnu. Přestože v utkání prohrála dvakrát podání, sama se na příjmu prosadila hned čtyřikrát a vypořádala se i s nepříjemným začátkem druhé sady, do které vstoupila ztrátou servisu.

Siniaková, která neudržela vedení a hned ve druhém gemu povolila soupeřce rebrejk, si vypracovala po dvou brejkbolech ještě ve třetím a pátém gemu. Ani jednu šanci ale nedokázala přetavit v brejk a následně v osmém gemu sama neudržela podání. Stephensové se vzápěti v další hře povedlo zápas ukončit.