Moneta Pardubice Open: Forejtek vybojoval postup do finále, Krumich končí před jeho branami

- Redakce

Předposlední hrací den pardubického turnaje ITF M25 nabídl semifinálové zápasy ve dvouhře. V prvním semifinálovém slavil postup Jonáš Forejtek, který porazil ve dvou setech nasazenou čtyřku Erica Vanšelbojma z Ukrajiny. Martin Krumich pak marně hledal recept na favorizovaného Němce Louise Wesselse. Ve finále čtyřhry zvítězili Dominik Reček s Danielem Siniakovem.

Forejtek je podruhé ve finále
Forma Jonáše Forejtka (744.) se v posledních týdnech neskutečně zvedla. Český tenista pronikl podruhé v řadě do finále a v Pardubicích se pokusí navázat na úspěch z německého Buchhausenu, kde před týdnem vyhrál turnaj kategorie M15. Na pardubické pětadvacítce si Forejtek za necelých 80 minut poradil se čtvrtým nasazeným Ericem Vanšelbojmem (418.) z Ukrajiny, kterého čtyřikrát obral o servis a porazil jej 6:4, 6:4.

Vanšelbojmovi se sice povedlo v obou sadách ztrátu brejku dohnat, ale v koncovkách setů dokázal naopak Forejtek na returnu ještě jednou udeřit a strhnout vítězství na svou stranu.

Krumich si o titul nezahraje
Martin Krumich (657.) skončil na pardubické pětadvacítce před branami finále. Nad síly českého tenisty byl třetí nasazený Louis Wessels (371.) z Německa, se kterým Krumich prohrál 1:6, 4:6.

Reček se Siniakovem vyhráli deblový titul
Dominik Reček a Daniel Siniakov vybojovali na domácím turnaji ITF v Pardubicích titul ve čtyřhře. Druzí nasazení si v sobotním finále poradili s turnajovými jedničkami Jiřím Barnatem a Filipem Dudou, které přehráli 7:6(0), 6:4. Reček se Siniakovem spolu triumfovali už podruhé v sezoně, před třemi týdny si podmanili také pětadvacítku v Jablonci.

Moneta Pardubice Open 2023 (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JONÁŠ FOREJTEK (744.) – Eric Vanšelbojm (UKR, 418.) 6:4, 6:4
Louis Wessels (GER, 371.) – MARTIN KRUMICH (657.) 6:1, 6:4

Finále čtyřhry
BARNAT, DUDA – REČEK, SINIAKOV 6:7(0), 4:6