Internetem se šíří nechutné video muže kopajícího do ležícího Bernarda Tomica

- Jan Vojkůvka

Sociálními sítěmi se šíří sedmnáctisekundové video, na kterém dvojice mužů křičí nadávky na ležícího Bernarda Tomica, do něhož jeden z mužů kope a snaží se na něho dupat. Nikdo v tuto chvíli není schopen potvrdit, kdy mělo k incidentu dojít. Podle australských médií se to ale stalo ve městě Gold Coast.

Nechutné video, ve kterém si bývalá světová sedmnáctka snaží krýt obličej a hlavu před sprškou kopanců a dupnutí, začalo zajímat i australskou policii. Ta se snaží zjistit další informace, což ale není jednoduché.

„Nikdo nedokáže v tuto chvíli říct, kdy k incidentu došlo,“ uvedl mluvčí queenslandské policie s tím, že nikdo k obdobnému incidentu policii nezavolal a ani zpětně nebylo podáno trestní oznámení.

Podle informací, které zjistila australská média, došlo k napadení u tetovacího studia v Surfers Paradise ve městě Gold Coast. Média se rovněž okamžitě pokusila kontaktovat Bernarda Tomica i jeho agenta, ale bez úspěchu. Úspěch prozatím nesklidil ani televizní kanál ABC, který požádal o vyjádření australskou tenisovou federaci Tennis Australia.

Jisté je pouze to, že k napadení nedošlo tento týden. Tomic totiž absolvoval challenger v Turecku, kde ve čtvrtek prohrál osmifinále s Nickem Hardtem. 

Tomicovi v současnosti náleží ve světovém žebříčku 292. místo. V uplynulých letech se negativně vyjadřoval k tenisové profesi, znovu však v sobě zapálil vášeň pro sport, který mu v dětství byl vnucen otcem. Návrat na pozice, které mu náležely, však není jednoduchý a roky, kdy tenis stavěl na druhou kolej, se na něm negativně podepsaly.