Jablonec nad Nisou Open: Krumich si vyšlápl na nasazenou jedničku! Bude hrát o titul

- Redakce

Martin Krumich na jabloneckém turnaji ITF postoupil do finále! V sobotu dokázal ve třech setech udolat nejvýše nasazeného Tima Stoddera z Německa. Hynek Bartoň naopak v semifinále nevyzrál na Egypťana Mohameda Safwata. Celému programu předcházelo finále čtyřhry, ve kterém Dominik Reček a Daniel Siniakov porazili své krajany Martina Beneše s Jakubem Novákem.

Krumich si vyšlápl na nasazenou jedničku
Martin Krumich (763.) bude hrát v Jablonci o titul z domácí pětadvacítky! V sobotním semifinále totiž zvládl třísetovou bitvu s prvním nasazeným Timem Stodderem (273.) z Německa, kterého porazil po dvou hodinách a 43 minutách 7:6(1), 4:6, 6:2.

Utkání hodně dominovaly servisy obou tenistů. V prvním setu se na returnu neprosadil ani jeden a ve druhé sadě uspěl Stodder až v devátém gemu. Rozhodující sada však zcela patřila Krumichovi, který konečně našel recept na podání svého soupeře a hned dvakrát mu ho prorazil.

Bartoň na nasazenou sedmičku nestačil
Hynek Bartoň (506.) nenašel v Jablonci recept na Egypťana Mohameda Safwata (471.) a loučí se s turnajem v semifinále. V souboji s nasazenou sedmičkou se sice Bartoňovi dařilo vypracovávat si šance na returnu, ale nevyužil ani jeden z osmi brejkbolů. I kvůli tomu nakonec prohrál 3:6, 4:6.

Reček se Siniakovem vyhráli domácí turnaj v Jablonci
Ryze české finále na turnaji ITF v Jablonci nad Nisou se stalo kořistí Dominika Rečka s Danielem Siniakovem. V souboji o titul porazili Martina Beneše s Jakubem Novákem za 80 minut po setech 7:5, 6:2.

Pro oba české tenisty se jedná o druhý deblový titul v kariéře. Reček i Siniakov předchozí vítězství slavili po boku jiných spoluhráčů.

Semifinále dvouhry
HYNEK BARTOŇ (506.) – Mohamed Safwat (EGY, 471.) 3:6, 4:6
Timo Stodder (GER, 273.) – MARTIN KRUMICH (763.) 6:7(1), 6:4, 2:6

Finále čtyřhry
BENEŠ, NOVÁK – REČEK, SINIAKOV 5:7, 2:6