Sotva se vrátil, už je zase na marodce. Z tábora japonského tenisty nepřichází dobré zprávy

- Jan Vojkůvka

Jsou to pouhé dva měsíce, co se Kei Nišikori vrátil na kurty po dvacetiměsíční absenci. Po čtyřech turnajích však znovu skončil na marodce a je otázkou, na jak dlouho to bude tentokrát. Byť všichni věří, že se rychle dokáže dát dohromady, zprávy o bolestech kolene nejsou vůbec pozitivní.

Nišikori, který se zkraje minulého roku podrobil operaci kyčle a mimo kurty byl až do letošního června, měl i přes dlouhou absenci výborný comeback. Okamžitě vyhrál challenger v Palmas del Mar, na dalším challengeru v Chicagu prošel do čtvrtfinále a před dvěma týdny si zahrál první turnaj ATP.

V Atlantě rovněž dokráčel do čtvrtfinále. Kromě dvou výher si ale z této akce odnesl i zranění kolene, kvůli kterému byl jeho comeback nedobrovolně zastaven... Už se odhlásil z turnajů ve Washingtonu a Torontu a hrát nebude ani na challengeru ve Stanfordu. A US Open? To je ve hvězdách...

„Mé koleno ještě není stoprocentně připravené. Rád bych poděkoval organizátorům challengeru ve Stanfordu za příležitost a budu tvrdě pracovat na svém návratu na okruh,“ uvedl Nišikori s poděkováním za nabídnutou divokou kartu, kterou však kvůli zranění musel odmítnout.

Třiatřicetiletý Nišikori v tuto chvíli doufá, že jeho zranění nebude vážné a délka léčby se nikterak neprotáhne. V to věří i příznivci sympatického Japonce, kterého provází problémy se zraněními dlouhodobě.

Už jeho vyjádření po turnaji v Atlantě, kdy oznamoval své odhlášení z Washingtonu, ovšem neznělo moc pozitivně. „Koleno mě bolelo už asi týden a po prvním utkání v Atlantě se to dost zhoršilo. Zkusil jsem odehrát pár dalších zápasů a vypadalo to v pohodě, akorát to bolelo čím dál víc. Po pár dnech odpočinku jsem zkusil tréninkový zápas, ale zjistil jsem, že nejsem schopný nastoupit,“ vyprávěl před týdnem.

Vzhledem k nejnovější informaci o odhlášení z turnaje ve Stanfordu to nevypadá, že by se situace nějak dramaticky zlepšila. V tuto chvíli má Nišikori zhruba dva týdny na vyřešení svých zdravotních obtíží, než odstartuje US Open, kde využije svůj chráněný žebříček k účasti v hlavní soutěži.